Libya'daki müdahale işleri daha çok karıştırdı

İran Cumhurbaşkano Ahmedinejad, 4.BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nda ABD ve NATO'nun Libya'ya müdahalesini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batılılar ,özellikle ABD ve NATO'nun Libya'ya müdahalesinin durumu düzeltmeyeceğini belirterek, "Halkın isteklerine ulaşmasını engelleyecek. Libya'daki müdahale işleri daha fazla karıştırdı. İnsanlar ölüyor. Kim füze atıyorsa olan halka oluyor" dedi.

4. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı için İstanbul'a gelen Ahmedinejad, Conrad Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bugün, insanlığın sorununun güvenlikten sonra fakirlik ve gelişmiş ile az gelişmiş ülkeler arasındaki farkların olduğunu vurgulayarak, 1 milyardan fazla insanın fakirlik içinde yaşadığını anlattı.

"Ortadoğu'daki halk ayaklanmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Suriye konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Türkiye'nin bu konudaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Ahmedinejad, bütün milletlerin özgürlük hakkına ve özgür seçme hakkına sahip olduklarını kaydetti.

Milletlerin sağlıklı ortamlarda kendi haklarını elde etmesi gerektiğini vurgulayan Ahmedinejad, şunları söyledi:

"Batılılar, özellikle ABD ve NATO'nun müdahalesi durumu düzeltmeyecek, halkın isteklerine ulaşmasını engelleyecek. Libya'daki müdahale işleri daha fazla karıştırdı. İnsanlar ölüyor. Kim füze atıyorsa olan halka oluyor. (BM Genel Sekreterine) Keşke siz NATO'nun müdahalesini engelleseydiniz, dünyada zulmedenler bu işe karıştı.

Halbuki bağımsız bir grubu gönderseydiniz, halkın özgürlüğü için daha iyi olacaktı. Bütün hükümetlerin halklarıyla dayanışma içinde olması gerekiyor. İran, Irak ve Türkiye'nin yardım etmesi gerekiyor. Barışçıl yollarla giderilsin. Ölen her kişi, sorunları daha da karıştıracaktır. Yabancıların müdahalesi herkesin zararına, halklar karşı çıkmalı. Onların müdahalesine zemin hazırlamamalılar."

Amerika ve İngiltere'nin halkına baskı uygulayarak ülkelerini yönettiklerini savunan Ahmedinejad, "Amerika ve İngiltere halklarını öldürerek yönetimlerine devam etmeye çalışıyorlar. Bu olaylar Amerika ve Avrupa'da da çıkar diye düşünüyorum. Amerika ve Avrupa'da da 50 sene, 100 sene bir parti hakim. Bu uyanış bir insani uyanıştır. Kesinlikle bu itiraz dünyayı yöneten esas ülkelere ulaşacaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir