Londra Başkonsolosluğu, randevu sistemine geçiyor

Randevu sistemiyle, Türk vatandaşları başkonsolosluğun önünde uzun süre kuyrukta beklemeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu, 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle randevu sistemine geçecek.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, bu sistemin uygulanmaya başlanmasıyla Londra Başkonsolosluğu'nun, Avrupa'da randevu sistemine geçen ilk başkonsolosluk olacağını ifade etti.

"Avrupa'da randevu sistemine ilk geçen başkonsolosluk olma gururunu hep birlikte yaşayacağız" diyen Demirok, Türk vatandaşlarının başkonsolosluğun önünde uzun süre kuyrukta bekletilmesi sorununu ortadan kaldırmak amacıyla 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren tüm işlemlerde randevu sistemine geçileceğini kaydetti.

Bu tarihten itibaren randevusuz hiçbir başvurunun kabul edilmeyeceğini, randevusuz gelen vatandaşların geri çevrileceğini belirten Demirok, "Amacımız vatandaşlarımıza yeni zorluklar çıkarmak değil, amacımız vatandaşımızı kuyrukta bekleme sıkıntısından kurtarmaktır" diye konuştu.

Türk vatandaşlarının randevu alabilmeleri için öncelikle "e-konsolosluk" üyesi olmaları gerekecek. Üyelik ile bilgiye ise, www.konsolosluk.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Başkonsolos Demirok, konuya ilişkin bilgilendirme toplantılarının düzenleneceğini, duyuru ve afişler dağıtılacağını belirtti. Demirok ayrıca, İngiltere'de bulunan 300 bine yakın Türk vatandaşına daha iyi hizmet vermek için başkonsolosluk kançılaryasının başka bir yere taşınmasının ve personel sayısının arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu taşıyan herkes bizim için birinci sınıf vatandaştır" diyen Demirok, e-konsolosluk üyesi olabilmek için 1 Ekimi beklemenin gerekli olmadığını, şimdiden üye olunabileceğini belirtti.

Başkonsolos Ahmet Demirok'a basın toplantısında, Muavin Konsoloslar Bilal Çamlık ve Gülcan Ökçün de eşlik etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir