Meram Ekspresi'nden bomba çıkmadı

Jandarma tarafından durdurularak boşaltılan trene yapılan ihbar sahte çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Konya-İstanbul seferini yaparken Selçuklu ilçesi Meydan Köyü İstasyonu'nda ihbar üzerine durdurularak arama yapılan yolcu treninde bomba bulunamadı.

Alınan bilgiye göre, saat 17.50'de İstanbul'a gitmek üzere Konya Tren Garı'ndan hareket eden 71319 sefer sayısı Meram Ekspresi, polise yapılan bomba ihbarı üzerine Meydan Köyü İstasyonu'nda saat 19.00 sıralarında Jandarma tarafından durduruldu.

Trendeki 228 yolcu ve 4 görevli trenden indirildikten sonra Jandarma Bomba İmha Ekipleri, özel eğitimli 2 köpekle trende arama yaptı.

Trenin içi, altı ve bagaj bölümü yaklaşık 3 saat titizlikle arandıktan sonra bomba bulunamadı.

Yolcular, arama sırasında soğuktan etkilenmemek için istasyon arkasında yakılan ateşle ısınmaya çalıştı.

Bazı yolcular, tren istasyonda durduktan kısa bir süre sonra jandarmayı gördüklerini anlatarak, ''Bize küçük bir arama yapılacağını söylediler. Ardından panik yapmadan inmemizi istediler. Biz de denileni yaptık. İndikten bir süre sonra bomba ihbarı yapıldığını öğrendik'' dedi.

Bazı yolcular ise Konya Tren Garı'nda bir genç kızın tren hareket etmek üzereyken indiğini belirterek, ''Sırtında çanta vardı. Bize yanlış trene bindiği için indiğini söylediler. Şüphelendik, bir süre sonra da bomba ihbarı sonucu durdurulduk'' diye konuştu.

Arama tamamlandıktan sonra yolcular tekrar aynı trene bindi ve tren, 22.30'da İstanbul'a hareket etti.