Meteoroloji çığa karşı uyardı

Meteoroloji, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak gerçekleşecek kar erimelerine ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Meteoroloji, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak gerçekleşecek kar erimelerine ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek ani sel, su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğine dikkat çekildi. 
Meteoroloji yetkilileri ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde kar örtüsünün yüksek olması nedeniyle eğimin fazla olduğu alanlarda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. 
Palandöken: Ağır kış şartlarında zincirsiz yola çıkmayın
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yarıyıl tatilinden dönecekleri araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları konusunda uyardı.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, uykusuz ve yorgun yola çıkılmaması gerektiğine dikkati çekerek, kışın şoförlüğüne güvenemeyenlerin, seyahatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmalarının daha faydalı olacağını belirtti.
16 milyon 256 bin öğrenci ve 664 bin öğretmenin bir anda tatilden dönüş yapacağı için trafikte yoğunluk yaşanacağını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:
"Yaşanacak yoğunluk nedeniyle tatilden döneceklerin acele etmemeleri kendileri ve diğer yolcularımızın geleceği açısından çok önemli. Her tatil döneminde ve bitişinde insanlarımızın aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında hep artışlar yaşanmaktadır. Eğitim ve öğretim yılının ilk yarı yılını tamamlayıp, sevdiklerimizle beraber geçirdiğimiz tatilimizi kötü anılarla noktalamayalım. Ülkemizi yoğun etkisi altına alan kar nedeniyle yollarda gizli buzlanma ve kayma mevcut. Trafiğe zincirsiz çıkmayalım."
Ağır bir kış yaşandığını anımsatan Palandöken, istenmeyen üzücü olaylara meydan vermemek için yollardaki denetimlerin artırılması ve zincirsiz trafiğe çıkışların engellenmesi gerektiğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni atanan 17 bin yeni öğretmen adayının yola çıkarken acele etmemelerini isteyen Palandöken, açıklamasında "Bu öğretmenler, acele etmeden, toplu taşıma araçlarını tercih ederek görev yerlerine ulaşsın"ifadelerine yer verdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir