MHP'den Anayasa değişikliğine uzlaşma komisyonu önerisi

MHP Grup Başkanvekili Vural, MHP olarak uzlaşma komisyonuna katkı vermeye hazır olduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
AYDIN - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Anayasa değişiklikleri konusunda, Meclis Başkanlığı marifetiyle, partiler arasında bir uzlaşma komisyonu oluşturalım. MHP olarak biz bu konuda samimi olarak katkı vermeye hazırız" dedi
Vural, Aydın'da düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliği tartışmalarının Türkiye'nin sürekli meşgul edilmesi için araç olarak kullanıldığını ileri süren Vural, şöyle devam etti:
"Bu Anayasa Türkiye'nin bugün hangi sıkıntısını çözmek için değiştiriliyor? Bu Anayasa değişikliğinde millet, halk yoktur, adalet yoktur. Yargı reformu adı altında Anayasa'da yapılmak istenen değişiklikte, adliye ile ilgili sorunları çözmeye yönelik hiç bir adım yoktur. Adaletin hızlandırılması için hiçbir adım yoktur. Dolayısıyla bu Anayasa değişikliği esas itibarıyla hem gündemi meşgul etmek amacıyla hem de toplumda giderek bu siyasi tartışmaları derinleştirerek, toplumun, hane halkının gündemini, Türkiye'nin gündemi olmaktan çıkarmaktır. Amacı ve hedefi budur.
MHP olarak bu anayasa değişiklikleri konusunda, Meclis Başkanlığı marifetiyle, partiler arasında bir uzlaşma komisyonu oluşturalım, mutabakatımızı yapalım. Bunu da milletimize ilan edelim. Sonuçta millete gideceğimize göre, partiler millete gitsin, yeni parlamento da bunu gerçekleştirsin. Böylelikle de bu Anayasa tartışmalarını, toplumda siyasi bir tartışmanın derinleşmesine aracı olmaktan kurtaralım. MHP olarak biz bu konuda, samimi olarak katkı vermeye hazırız. Neden bunu yapmak istiyoruz? Bugün diyalogsuz ve uzlaşmasız bir şekilde yapılacak Anayasa değişikliği, toplumun bundan sonraki dönemini mahkum edecektir, tartışılacaktır."
Aytaç Durak'ın istifası
Vural, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili iddialar üzerine, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, "Kabul edebileceğimiz bir husus değildir" diyerek, istifa etmesini istediğini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın, bunu kullanarak dürüstlük örneği vermeye çalıştığını söyledi.
Oktay Vural, şöyle devam etti:
"Biz, hakkında kalpazanlık, rüşvet, evrakta sahtekarlıktan dosyası olanlardan değiliz. Sayın Başbakan, sen önce hakkındaki bu dosyayı temizle. Belediye Başkanlığından kalan dosyaları yok. Lübnan'da kapalı kapılar ardında yaptığın görüşmelerin, Ofer'le yaptığın görüşmeler yok bizim geçmişimizde. MHP olarak, 41 yıllık şerefli bir mücadele sürdürüyoruz. 
Başbakan 'Sorsana bize, niye tekrar aday yapmadık' diyor. Ey Başbakan, biliyordun da niye 'İstifa et' diyemedin. Neyi sakladın sen? Acaba hangi dosyalar üzerinde pazarlık yaptınız? Eğer bildiğin bir şey vardı, bu adamı niye partinde tuttun? Başbakan'ın yolsuzlukla mücadele gibi bir duyarlılığı yok ki."
Bu konularda ilginizi çekebilir