Omurilik içerisine konulan pil, ağrıları dindirdi

Antalya'da enjeksiyon sırasında iğnenin siyatik sinire denk gelmesi sonucu zedelenme oluşan ve çift koltuk değnekleri ile yürüyebilen hasta, omuriliğine yerleştirilen pil ile sağlık buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Antalya'da enjeksiyon sırasında iğnenin siyatik sinire denk gelmesi sonucu zedelenme oluşan ve çift koltuk değnekleri ile yürüyebilen hasta, omuriliğine yerleştirilen pil ile sağlık buldu.
 
Antalya'da yaşayan turizm işçisi Halil Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalça ağrısı ile gittiği hastanede doktorların ağrı kesici iğne yazdığını söyledi. 30 Temmuz tarihinde iğneleri vurdurmak için bir sağlık ocağına gittiğini anlatan Korkmaz, burada kalçasından iğne vurulduğunu, iğnenin ardından dayanılmaz acılar yaşamaya başladığını dile getirdi.
 
Korkmaz, iğnenin ardından evine sürünerek gittiğini, evinin merdivenlerini de sürünerek çıktığını belirtti.
İğnenin ardından 2 gün boyunca uyuyamadığını ifade eden Korkmaz, aynı sağlık ocağına gittiğinde doktorların kendisine 5 gün rapor verdiğini ve "dinlenirsen geçer" dediğini öne sürdü.
Korkmaz, ağrıların bir türlü geçmemesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Yeğin'e başvurduğunu, yaptığı tedavinin ardından ağrılarından kurtulduğunu ifade etti. Korkmaz, tedavinin ardından ilk defa rahat uyumaya başladığını kaydetti.
 
Prof. Dr. Arif Yeğin ise hastaya yapılan enjeksiyon sırasında yapılan iğnenin siyatik sinire denk gelmesi sonucu siyatik sinirlerde zedelenme ortaya çıktığını kaydetti.
Ağrıların giderilmesi için çeşitli ilaçlar ve yöntemlerle tedaviler uygulandığını, ancak tedavilerin başarılı olmadığını vurgulayan Yeğin, şöyle dedi:
"Son çare olarak omurilik pili takmayı düşündük. Omuriliğin içine kalem pil yerleştirilmesi gibi bir işlem değil bu. Omuriliğe özel elektrotlar dediğimiz kablolar yerleştiriyoruz ve onu, hariçteki pile bağlıyoruz. Bu pilden de 5 milivolt civarında akım vererek, ağrının beyine iletilmesinin yolunu kesintiye uğratıp ağrı tedavisi yapıyoruz. Daha önce omuriliğe pil uygulanıyordu. Ama bu endikasyonda uygulanması ve başarılı olması dünyada çok nadir görülen bir olay."
 
Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yeğin, hastanın koltuk değneklerinden kurtulduğunu, artık ağrısız bir hayat sürdüğünü dile getirdi.
Yeğin, ameliyatın yaklaşık 35 bin liraya mal olduğunu ve SGK tarafından karşılandığını kaydederek, ağrıların insanın kaderi olmadığını, doğru tespitlerle giderilebileceğini vurguladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir