OMV Petrol Ofisi satışlarını yüzde 20 artırdı

Şirket, vergi barışı ve kur farkı nedeniyle, yılın ilk yarısında 129,3 milyon TL zarar yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - OMV Petrol Ofisi'nin toplam satışları bir önceki yıla göre yüzde 20,2 artarak 2011'in ilk yarısı sonunda 9,12 milyar TL'ye (5,83 milyar USD) ulaştı.

OMV Petrol Ofisi'nden yapılan açıklamada, 2011'in ilk yarısı süresince akaryakıt tüketim oranları ve akaryakıt fiyatlarının değişken olmasına rağmen şirket olarak başarılı bir performans gösterildiği vurgulandı.

Önlenmesi mümkün olmayan gelişmelerin şirketin kârlılığını etkilediğine işaret edilirken, OMV Petrol Ofisi 2011 yılının ilk yarısını 110 milyon TL (70 milyon USD) faaliyet kârıyla kapattığı, ancak vergi barışı nedeniyle yapılan ödemeler ve kur farkı giderleri sonucunda ilk yarı bilançosunda 129,3 milyon TL'lik (82,7 milyon USD) zarar ortaya çıktığı bildirildi

Yılın ilk yarısını değerlendiren OMV Petrol Ofisi CEO'su Gülsüm Azeri, "2011 yılında dünya ve Türkiye genelinde akaryakıt pazarında farklılaşan koşullar nedeniyle tüm şirketlerin performansları etkilendi ve biz de kendi planlarımızı bu doğrultuda gözden geçirdik. Akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lider şirketi konumundayız; amacımız bu liderliği pekiştirmek, performansımızı sürekli olarak yükseltmek ve OMV Group'un enerji sektöründe çeşitli iş alanlarındaki gücü ve bilgi birikimiyle önemli atılımlara imza atmaktır. Bu amaç doğrultusunda faaliyetlerimizi geliştirirken, müşteri odaklı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir