Ordu, turizmde yol haritasını çiziyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ayhan KAYMAZ / Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD)Yönetim Kurulu Başkanı

Ordu Genç İşadamları Derneği olarak, kentimizin sorunları doğrultusunda  her yıl sosyo-ekonomik alanda bir rapor hazırlamayı gelenek haline getirdik. Hazırladığımız bu raporları ilgili kurum ve kuruluşlara gönderiyoruz.  Böylece çözüm üretmeye çalışıyoruz. 2015 Ordu Turizm Raporu da aynı anlayışla turizm sektörüne yönelik ilimizde yürütülen çalışmalara bir yol haritası çizebilmek amacıyla oluşturuldu. Bu sebeple rapor, mevcut durum analizini içinde barındırırken, ihtiyaçlar ve öneriler paralelinde yönlendirici ve dinamik bir yapıya sahip. Rapor, koruma ve kullanma dengesi içinde Ordu ilinin tüm ilçeleri ile beraber doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerinden  turizm alternatifleri geliştirmeyi hedefliyor. Bu sayede Ordu'nun turizm sektöründen alacağı payın da arttırılması planlanıyor.

2015 Ordu Turizm Raporu, aynı zamanda, Ordu ili genelinde turizm sektöründe kamu ve özel sektörün yönetişimi ilkesi çerçevesinde işbirliğini gündeme taşıyor. Bu noktada yeni açılımlarda bulunan bir çalışma niteliğine sahip. Bu sebeple rapor,  gerek ilin, gerekse bölgesel katılımcıların desteğini alarak formüle edildi. İlgili kurum ve kuruluşların verileri ile görüş ve önerileri doğrultusunda da şekillendirildi.

Bu süreçte öncelikle Ordu Valisi Orhan Düzgün,Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) heyetini Ordu'ya davet ederek turizm yatırımları yapılabilecek olan yerleri yatırımcılara tanıtmıştır. Valimizin Ordu'ya turizm yatırımları kazandırma konusunda kararlı olduğunu görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyor ve turizm yatırımcılarını ağırlamaya devam ediyoruz.

ORGİAD olarak, Ordu'ya turizm yatırımları kazandırmak için çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Ordu'yu turizm kenti yapmak ve OR-Gİ projesini hayata geçirmek amacıyla Mayıs ayı içerisinde, TÜGİK Genel Başkanı Erkan GÜRAL ve TÜGİK yönetimi de dahil, Türkiye'nin önde gelen turizm yatırımcılarının da içerisinde bulunduğu 40 işadamını Ordu'da ağırladık. Düzenlediğimiz toplantıda Ordu'nun turizm potansiyeli ile ilgili bir brifing düzenledik. Ardından turistik tesis yapılabilecek olan yerleri gelen yatırımcılara gösterdik. Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde yeni bir turizm yatırımcılarını ağırlamaya hazırlanıyoruz. Bu şekilde farklı zamanlarda farklı turizm yatırımcılarını ilimizde ağırlayıp hem Ordu'nun tanıtımını yapmak, hem de kente yeni yatırım kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Derneğimiz artık bu konuyu söylemlerden ve seçim vaatlerinden çıkarıp, 2015 Tuzim Kenti Ordu projesi çerçevesinde Ordu'yu başta turizm olmak üzere ekonomik alanlarda kalkındırmak konusunda kararlı..

 

Bu konularda ilginizi çekebilir