Oteller Ramazan'da da dolu

Turizmciler ramazanda yerli turist sayısındaki azalmayı yabancı turistle kapatmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Turizm sezonunda yüzde 100 doluluk oranıyla yüzlerin güldüğü sektörde, Ramazan süresince sahildeki yerli turist sayısında azalma olacağı ancak, açığın yabancı turistlere ağırlık verilerek kapatılacağı bildirildi.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Murat Demir,  yaptığı açıklamada, turizm sezonunun başladığı aylar öncesinden itibaren sektörün oldukça hareketli günler yaşadığını söyledi.

Özellikle okulların kapandığı günden beri otellerde rezervasyonların haftalar öncesinden tamamlandığını anlatan Demir, bunun da sektör temsilcilerinin yeni yatırımlar yapmasına vesile olduğunu vurguladı.

Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte rezervasyonlarda düşüş olacağı yönünde endişelerin gündeme geldiğini ifade eden Demir, "Antalya ve İzmir gibi turizmin önemli kentlerinde faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde de bu gibi endişeler dile getirildi. Ancak yerli turistlerin yerlerini yabancı turistlerle doldurabileceğimizi düşünerek, geçen haftalardan itibaren çalışmalara bu yönde ağırlık verdik" dedi.

Demir, daha fazla tur şirketi ile irtibat kurup, 1 aylık Ramazan süresini değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bunun sonucunda da Ramazan'a sayılı günler kalmasına rağmen, Ramazan'da da rezervasyonları ülke genelinde doldurduk" diye konuştu.

Otellerdeki yerli turistlerin azalmasına rağmen yabancı turistleri ağırlamaya devam edeceğini bildiren Demir, "Ramazan için yerli turistlerin sayısı azalıyor. Ama otelde kalan yerli tatilciler, gündüzü dinlenerek geçirecek, deniz keyfini ise akşam saatlerine bırakacak. O yüzden turizm sezonunun geçen yıllardan bile iyi gideceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Demir, öte yandan halk arasında Ramazan'da otel fiyatlarının ucuzlayacağı yönünde bazı inanışların olduğuna dikkati çekerek, Ramazan süresince fiyatların değişmeyeceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir