Özkan ve Bulut gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması çerçevesinde Özkan ve Ankara'da da 4 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan gözaltına alındı.

Tuncay Özkan'ın, Bebek Cevdetpaşa Caddesi'ndeki evinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerce saat 06.30'de başlatılan arama sürüyor. Özkan'ın halen evde bulunduğu bildirildi. Arama sırasında, ellerinde Türk bayrakları olan ve ''Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu'' üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 20 kişilik bir grup, ''Hepimiz Tuncay'ız'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganları attı. Polis yetkilileri, Özkan hakkında gözaltına alma kararı alındığını ve soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslerdeki operasyon ve aramaların sürdüğünü ifade etti.

Bulut, İzmir'de gözaltına alındı

Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut'da, İzmir'de gözaltına alındı.Bulut'un işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Ankara'da da 4 kişi gözaltında

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara'da 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirilen Dr. M.Ö'ye, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.  Dr. M.Ö, adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı" dedi. Kalp cerrahı olduğunu söyleyen M.Ö'nün, İstanbul'da evindeki arama devam eden gazeteci Tuncay Özkan'ın doktoru olduğu öğrenildi.

Bu arada, Ankara'da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen M.A'nın "adli bilirkişilik" yaptığı belirtildi. M.A, Adli Tıp'tan çıkışında gazetecilere "Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu. Ankara'da gözaltına alınanlar diğer iki kişiden birinin emekli yargı mensubu T.G, ötekinin ise polis olduğu belirtildi.