Pegasus filosuna iki yeni uçağı ekledi

Ali Sabancı, 2010 yılının son çeyreğinde halka açılacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pegasus Hava Yolları, "Mina" ve "Nisa" adlı Boeing 737-800 uçaklarını filosuna ekledi.

Pegasus Hava Yollarının son teslim aldığı "Mina" ve "Nisa" adlı Boeing 737-800 uçaklarının filoya katılması dolayısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Bugün Türkiye'nin en genç 737-800 filosuna sahip hava yolu şirketiyiz" dedi.

Sabancı, Kasım 2005'te uçak siparişi verdiklerini açıkladıklarını ve uçakların 2007'den itibaren geleceğini söylediklerini hatırlatarak, bugün 12. ve 13. uçağın geldiğini söyledi.

Bugün 1 milyar doları aşmış bir yatırımı gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Sabancı, son 5 yılda sektörün yüzde 20, Pegasus'un ise yüzde 42 büyüdüğünü kaydetti.

Sabancı, bu yıl dış hatlarda yüzde 70, iç hatlarda da yüzde 44 büyüyeceklerini düşündüklerini ifade etti.

Pegasus, son çeyrekte halka açılacak

Ali Sabancı, gazetecilerin Pegasus'un halka açılmasıyla ilgili soruları üzerine de halka açılmaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2010 yılının son çeyreğinde halka açılımı yapacağımız görünüyor. Kasım ayı gibi olacağını düşünüyoruz. Yüzde 25-30'luk bir oran halka arz edilecek" dedi.

Sabancı, halka arzdan gelen parayla filo finansmanı ve destinasyon yatırımı yapacaklarını da kaydederek, bu yıl 18 iç hat ve 25 dış hat destinasyona ulaştıklarını ve bu sayının giderek arttığını söyledi.

KTHY'nin satışının gerçekleşmemesine ilişkin bir soru üzerine de Ali Sabancı, "Bunun niye olmadığını ben de bilmiyorum. Davet edildik. Davete icabet ettik. Yazılı teklifi sunduk. Anlaşıldığı söylendi. Sonra ne oldu sebebini anlamadık" diye konuştu.

Havacılıkta yurt dışı yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Sabancı, kısa bir süre önce yurt dışında ALC firmasına ortak olduklarını söyledi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat da sipariş verilen 40 adet Boeing 737-800 uçaklarının 12. ve 13'üncüsünün bugün filoya katıldığını, uçakların 2015 yılında tamamlanacağını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir