PTT gecikmelerine Hybrid mail ile son

Hybrid mail ile elektronik ortamda verilen posta yeniden basılıp dağıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - PTT Genel Müdürlüğü, basım ve dağıtımdan kaynaklanan gecikmeleri ortadan kaldıracak 'Hybrid Mail' uygulamasını önümüzdeki ay devreye sokacak.

Elektronik ortamda verilen fatura ve benzeri gönderilerin PTT tarafından en yakın yerde basılarak dağıtımına imkan veren sistem için Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Erzurum'da elektronik ortamdaki gönderilerin basımı için son teknoloji cihazlarla donatılmış merkezler kuruldu.

Gerçek testleri bu merkezlerde posta çekleriyle geçtiğimiz ay yapılan uygulamanın resmi açılışının, nisanda yapılması planlanıyor.

Türk Telekom A.Ş, PTT tarihinde 'yatırım bedeli en yüksek proje' olarak bilinen Hybrid Mail'in ilk müşterisi oldu. Türk Telekom ile anlaşma imzalayan PTT, şirketin tüm posta gönderilerini beş yıl boyunca bu sistemle sahiplerine ulaştıracak.

Hybrid Mail nedir?

Dünyada pek çok ülkede sunulan 'Hybrid Mail' hizmeti, 'kuruluşlarca elektronik ortamda verilen postanın, posta idaresi tarafından basılarak dağıtımının yapılması' olarak tanımlanıyor.

Sistemde, kurum, kuruluş ve özel kişilerin posta işletmesine verdiği fatura, sigorta poliçesi, banka ekstresi, tebrik, broşür, kutlama gibi toplu gönderiler elektronik ortamda müşterilerden alınıyor ve bu gönderiler, varış yerine en yakın baskı merkezine yine elektronik ortamda iletildikten sonra basım ve dağıtımı yapılıyor.

Hybrid Mail uygulaması, gönderi sahiplerinin baskı işine vakit ayırma ihtiyacını ortadan kaldırdığı için zaman tasarrufu sağlıyor. Sistem, müşterilere de elektronik ortamda gönderi takibi imkanı sunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir