"Arzumuz Kayseri'nin turizm şehri olması"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden Babacan, Kayseri, sadece sanayi şehri değil, aynı zamanda bir eğitim, üniversite şehri oluyor. Bundan sonraki arzumuz, aynı zamanda turizm şehri olması" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye, gelen turist sayısında dünya 6'ncısı ama turist başına harcamada çok iyi noktada değiliz. Daha farklı nitelikte bir turist kitlesini cezbetmek ya da cezbettiğimiz turist kitlesinin daha fazla harcama yapmasını sağlamak son derece önemli" dedi. 

Babacan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin kendileri için çok özel bir yeri olan il olduğunu söyledi. 

Türkiye ekonomisinde ve sanayisinde sadece burada üretilenle değil, aynı zamanda Kayseri kökenli iş adamlarının ülke genelinde ürettikleri ürünlerle, yaptıkları çalışmalarla takdir topladıklarını ifade eden Babacan, "Aynı zamanda Kayseri'de sosyal doku gerçekten çok çok kuvvetli. Belediyesiyle, valiliğiyle, miiletvekilleriyle hep birlikte birbiriyle yakın ve güzel bir uyum içinde çalışıyor. Bu da gerçekten takdir edilmesi gereken bir konu. Zaten bir ilimiz kendi içinde bu birlik ve beraberliği oluşturduktan sonra, hep beraber aynı amaca yönelik gayret içinde olduktan sonra güzel sonuçlar geliyor. Bu güzel sonuçları sizler en yakından takip ediyorsunuz. Somut olarak da görüyorsunuz" şeklinde konuştu. 

Kayseri'nin sosyal ve ekonomik açıdan çok çok ileri bir boyuta geldiğine dikkati çeken Babacan, "3 sanayi bölgemiz, 4 üniversitemiz, 30 hastanemiz var. Kayseri, sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda bir eğitim, üniversite şehri oluyor. Bundan sonraki arzumuz, aynı zamanda turizm şehri olması" diye konuştu. 

Belediye tarafından yürütülen Erciyes Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ne işaret eden Babacan, şunları kaydetti: 

"Erciyes'teki projeyi gerçekten çok çok önemsiyorum. Kış turizmi tüm dünyada artık çok ciddi turizm gelirinin oluştuğu alan haline geldi ve çok daha farklı nitelikte turiste ev sahipliği yapılıyor. Yani daha çok para harcayacak turisti çekecek proje bu. Türkiye, gelen turist sayısında dünya 6'ncısı ama turist başına harcamada çok iyi noktada değiliz. Daha farklı nitelikte bir turist kitlesini cezbetmek ya da cezbettiğimiz turist kitlesinin daha fazla harcama yapmasını sağlamak son derece önemli. Bu Erciyes'deki proje ve benzeri projeler, ülke açısından son derece önemli. Bu projenin en kısa zamanda son aşamaya gelmesini arzu ediyoruz. Bu projenin Kayseri'ye hem ekonomik açıdan hem de kentin Türkiye dışından görünümü açısından da çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir