"İstanbullular bizi tekrar takdir edecektir"

Kadir Topbaş, Artvin'de yaptığı açıklamada "Üçüncü dönem için de tarihte ilk defa partimiz bizi İstanbullulara takdim etti. İnanıyorum ki İstanbullular bizi tekrar takdir edecektir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARTVİN-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti'nin Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe'nin Atapark'ta düzenlenen tanıtım mitinginde halka hitap etti.

Dünyanın hayranlık duyduğu, kıtaların buluştuğu, medeniyetler beşiği, Türkiye'nin mozaiği, Türkiye'nin aynası bir kentte yaşamak ve böyle bir kentte idareci olmanın, böyle bir sorumluluğu almanın kendisi için gurur meselesi olduğunu belirten Topbaş, "İnanıyorum ki her bir Artvinli hemşehrim de benim orada görev yapmamdan gurur duyuyor" diye konuştu.

İstanbul'a hizmet ürettiklerini, İstanbul'u yaşanabilir bir şehir haline getirdiklerini ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

"Birçok devlet adamı ve dünya belediye başkanları bunu nasıl başardığımızı soruyor. Başbakanımız bize 3 öğüt vermişti, başarının temeli insan yönetimi, zaman yönetimi ve para yönetimi. Bu üçünü başardığınızda başarı da geliyor. Bugün Türkiye'de yeni kaynaklar bulunmadı, petrol ortaya çıkmadı. Bugün Türkiye'nin gelişmesi yönünde büyük projelere imza atan bir Başbakanımız var. Biz de aynı şekilde İstanbul'da her alandaki sorunları tek tek çözüyoruz. İstanbul bizim sevdamız. İstanbul bizi bilir, biz de İstanbul'u biliriz. İstanbul güzelliklerle dolu bir şehir. Bu güzelliklerin, bu şehrin geleceğe taşınması adına birçok mesai ve siyasi arkadaşımızla el birliği yaptık."

İstanbul'da kaynakları doğru kullandıklarını dile getiren Topbaş, "Bütçemiz doldu taştı. 10 yıl içerisinde İstanbul'da yaptığımız yatırımların toplamı 60 katrilyon. Geçmişte bu paralar nereye gidiyordu? Neden sorgulanmıyor? Geçmişte bu kaynakları kim heder etti? Geçmişteki susuz İstanbul, çöpten geçilmeyen İstanbul, bugün 15 milyon nüfusuna rağmen su problemi, çöp problemi yaşamayan bir şehir haline geldi. Dünyada sadece İstanbul metrosunu belediye kendisi yapıyor. Dünyada metrosunu kendisi yapan başka bir belediye yok. Kaynakları doğru kullandığımız için bunları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Topbaş, İstanbulluların desteğiyle iki dönemi tamamladıklarını kaydederek, "Üçüncü dönem için de tarihte ilk defa partimiz bizi İstanbullulara takdim etti. İnanıyorum ki İstanbullular bizi tekrar takdir edecektir. Hep söylerim, tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bizim tarlada izimiz var, harmanda da yüzümüz. 'Eğri dalın gölgesi eğri olur' der Yunus Emre. Bizim gölgemiz eğri düşmez. Biz sözümüzü yerde bırakmayız. Biz milletimize, ülkemize hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız" dedi.

"Yerel yönetim bizim işimiz"

Topbaş, Artvinlilerin, il ve ilçelerde hassasiyet gösterip en doğru ve güvendikleri insanlara belediye başkanlığı görevini vereceklerine inandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti belediyeciliğinin yerel yönetimlerdeki başarısını zaten biliyorsunuz. Sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya model olmuşuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Pakistan'ın Lahor kentinde 1,5 yıldan beri çöp toplama işine biz öncülük ettik. Teknik danışmanlık veriyoruz. Lahor, Pakistan'ın en temiz şehri oldu, 6 şehrin daha temizliğini bizim yapmamız istendi. Önümüzdeki aylarda Mekke-i Mükerreme'de de temizlik işinde bizim teknik desteğimiz olacak. Avrupa'dan da destek istenmekte. Hollanda'da Amsterdam Belediyesi, Roterdam Belediyesi bizi örnek almak istediklerini ifade ediyorlar. Yerel yönetim bizim işimiz. Bu yüzden de diyorum ki bu yerel seçimlerde Mehmet Kocatepe kardeşimize bu görevi verin."

Bu konularda ilginizi çekebilir