"Kârlı alanlarda büyüyeceğiz"

Konsolidasyon dalgasıyla şirketlerin sıralamalarında ciddi değişiklikler olacağını söyleyen Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, şirket olarak kârlı alanlarda büyüyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Güneş Sigorta'nın geleneksel hale gelen yıllık acente toplantısının bu seneki durağı olan Çeşme'de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Serhat Çetin, yılın ilk üç ayındaki sektör performansına bakıldığında Güneş Sigorta'nın stratejisinin çok net görülebileceğinin altını çizerek şöyle konuştu: "Biz bu süreçte genel giderleri yüzde 15 düşürdük. Toplam üretimde banka sigortacılığının payını yüzde 10'un üzerine çıkardık. Toplam prim üretimimiz yüzde 15 artmasına karşın kârlı branşlarda yüzde 27 büyüdük" dedi.

Doğru adımlar atıyoruz

Sigorta şirketlerinin oto branşındaki şiddetli rekabetten kurtulmasının gerekliliğine dikkat çeken Çetin; "Biz bunu yapmaya başladık. Bunun için doğru adımlar atıyoruz. Bu da meyvelerini vermeye başladı. Bu ivme devam edecek. Mesela kasko yerine yangın sigortalarında büyüyeceğiz. Tabii ki kaskodan vazgeçmeyeceğiz ama diğer alanlarda daha fazla büyüyeceğiz" diye konuştu.

Bu hedefin strateji değişikliği olduğunu belirten Çetin sözlerini şöyle sürdürdü; "Kârlı alanda büyüyeceğiz. Bu tablo devam edecek. Kampanyalarla satmak istediğimiz ürünleri belirliyoruz. Ve o ürünlere özel satış promosyonları yapıyoruz."

Güneş Sigorta olarak acentesiyle ve bankasıyla güçlü bir şirket olduklarının altını çizen Çetin, "Biz büyümeye devam ederken sektörde satın almalar sürecek. Bu süreç biraz farklı işleyecek. Herkes gözünü yurtdışından gelecek şirketlere çevirdi. Ama içeride de konsolidasyonlar olacak. Halen yurtdışından Türkiye'ye gelmek isteyen azimli şirketler var. Çünkü her satış, satışa çıkan şirket sayısını azaltıyor. Onun içinde istekliler" diye konuştu.

Acentelere özel bir yer açan Çetin, "Acentelerimizle ilk tanıştığımdan beri onlardan çok etkilendim. Hepsi girişimci insanlar ve sürekli çözüm üretiyorlar. Bize pozitif enerji katıyorlar. Biz onlardan aldığımız güçle büyüyoruz.

Acente ile senede bir görüşürseniz bu başarıyı yakalamak zor. Biz çok sık görüşüyoruz. Sürekli ziyaret ediyoruz. Onun için bizim acentelerle aramız çok iyi" dedi.

Vakıfbank'ın gücü arkamızda

İlk üç ayda banka sigortacılığında yüzde 30 büyüme yaşadıklarını ve bunun çok önemli gelişme olduğunun altını çizen Serhat Çetin, "Bu çok önemli. Bu alanda hâlâ eksiğimiz var. Bunları da gidereceğiz. VakıfBank'ın gücü arkamızda. Ben bankayı bir kaldıraç etkisi olarak görüyorum. Toplam prim üretimimiz içinde banka kaynaklı üretim yüzde 10 civarında. Ama çok daha iyisini hedefliyoruz. Bu oran çok yukarı çıkacak. En az yüzde 15'lere çıkarmamız lazım. VakıfBank'ın yeni yönetimi bize çok destek veriyor. Bu işbirliği çok önemli. Bu güçle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir