Referandum sonucu olumlu karşılandı

İMKB-100 açılışını yüzde 2.14 değer artışla 61.905 puandan yaptı; dolar 1.49 lira, faiz yüzde 8 seviyesine indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasalar referandum sonuçlarını olumu karşıladı. Daha önce 'evet' beklentisini satın alan piyasada tatil sonrası hafta pozitif tablo ile başladı. Dolar ve faizde gevşeme eğilimi yaşanırken, İMKB yüzde 2 yükselişle açıldı.

Bayram tatilinde ABD borsalarında yaşanan yükseliş ve Anayasa referandumunda piyasaların beklediği gibi “evet” ağırlıklı bir sonuç elde edilmesi haftaya olumlu başlanmasını sağladı.

Öte yandan Çin'deki sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerinin beklentilerden iyi gelmesi de alımlara destek verdi.

İMKB-100 açılışını 1297 puan ve yüzde 2.14 değer artışla 61.905 puandan yaptı. Dolar 1.49 lira seviyesine gerilerken, gösterge faiz yüzde 8 seviyesine indi.

Referandumda'evet' ağırlıklı bir sonuç elde edilmesinin piyasaların beklentisiyle örtüştüğünü kaydeden yatırım uzmanları, bununla birlikte 'evet' oyunun yüzde 60'ın üzerine çıkamamasının, iktidar partisinin 2011 seçimleri öncesinde gücünü önemli ölçüde artırdığı şeklinde yorumlanamayacağına dikkat çekti. Bu durumun da piyasada ilk tepki sonrası, yükselişi sınırlayabileceği vurgulandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir