Renault, Fransa Atom Kurumuyla işbirliği anlaşması imzaladı

Şirket, çevreyi kirletmeyen araçlar ve herkes için sürdürülebilir ulaşım alanlarında Ar-Ge konusunda işbirliği yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault ve Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu (CEA), çevreyi kirletmeyen araçlar ve herkes için sürdürülebilir ulaşım alanlarında işbirliği yapmak üzere bir araştırma ve geliştirme anlaşması imzaladı.

Renault'un açıklamasına göre, bu anlaşmayla Renault ile CEA arasındaki işbirliği, çok sayıda tesiste oluşturulacak ortak proje ekipleri ile hayata geçirilecek.

Bu çözüm ortaklığının yönetimi, temel görevi sinerji alanlarının ve bunlara karşı gelen hedeflerin tanımlanması, üç yıllık araştırma ve geliştirme programının onaylanması ve sonuçların değerlendirilmesi konusu olan Renault/CEA Koordinasyon Komitesi tarafından sağlanacak.

Açıklamaya göre, Renault ve CEA tarafından 2009 yılında sürdürülen derinlemesine sinerji belirleme çalışması sonucunda, ulaşım sektöründeki yeni enerjiler, elektrik ve elektronik aksamlarla ilgili kazançlar, termik motorların verimliliğinin artırılması ve otomobilde veri iletimi olmak üzere dört temel alanda araştırma şantiyelerinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

CEA Genel Müdürü Bernard Bigot değerlendirmesinde, gerçekleştirilen işbirliğinin, CEA'nın alternatif enerjiler alanındaki yeni misyonunu simgelediğini belirterek, oluşturulan endüstriyel işbirliğinin toplumun yararına olacağını ifade etti.

Renault'nun Mühendislik ve Kalite'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Odile Desforges de sürdürülebilir ulaşımın çağın en büyük projelerinden biri olduğunu belirterek, tüketicilere ve çevreye saygılı çözüm arayışlarının kamu ve özel sektörler arasında yakın bir işbirliği olmaksızın yapılamayacağına dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir