Rize'de şiddetli yağış: 1 ölü

Şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda iş yerini su bastı, iki ev yıkıldı, bir kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda iş yerini su bastı, bazı evler çökme tehlikesine karşı tahliye edildi. İki ev yıkıldı, bir kişi sel sularına kapılarak öldü.

Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle şehir merkezindeki birçok iş yerini su bastı.

Cadde ve sokaklar ile Karadeniz Sahil Yolu Menderes Bulvarı sular altında kalırken, söz konusu yollarda araçlar güçlükle ilerleyebildi. İldeki bazı derelerin taşması sonucu Pehlivantaşı Mahallesi yolu ile Çay beldesi yolu trafiğe kapandı.

Şiddetli yağışa bağlı olarak bazı mahallelerde evler, çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Rize Belediyesi ekipleri tıkanan dereleri açma, itfaiye ekipleri ise çökme tehlikesi bulunan evlerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Okullar yarın tatil edildi

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dünden itibaren ilde etkili olan, halen devam eden yağış nedeniyle merkez ilçe ile merkez ilçeye bağlı köylerde okul öncesi ve ilköğretim okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

İki ev yıkıldı

İl merkezinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış sonucu merkeze bağlı Kaplıca Mahallesi'nde biri iki katlı, diğeri bir katlı olmak üzere 2 ev yıkıldı. Binaların daha önce boşaltılmış olması sayesinde herhangi bir yaralanma ya da can kaybı olmadı.

Çamlıbel Mahallesi'nde üzeri daha önce kapatılmış olan Dalyan Deresi, aşırı yağış nedeniyle taştı.

Öte yandan, Rize kent merkezine elektrik verilemiyor.

Merkeze bağlı Çaykent beldesinin Kırklartebe köyünde sel sularına kapılarak kaybolan Necihan Aksu'nun (52) cesedi, yapılan aramalar sonucunda kaybolduğu bölgenin yakınlarında bulundu.

11 kişi kurtarıldı

Merkez Yukarıkaplıca Mahallesi Kalafatlar mevkisinde dün akşam mahsur kalan 3'ü çocuk 11 kişi, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığından gönderilen askeri helikopterle alınarak il merkezine getirildi. Kalkandere ilçesinin Çayırlı köyünde mahsur kalan 11 kişi de kurtarma ekiplerince güvenli bir bölgeye götürüldü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir