Şanlıurfa'da otobüs-otomobil çarpıştı: 5 ölü

Kazanın ardından otobüsteki yolcular tahliye edilirken, 5 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da otobüsle otomobilin çarpıştığı kazada, alevlerin arasında kalan 5 hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin'den İstanbul'a gitmeye çalışan 47 NC 800 plakalı ve sürücüsünün adı öğrenilemeyen yolcu otobüsü, Şanlıurfa-Mardin karayolunun 45. kilometresindeki Çoban deresi mevkisinde, karşı yönden gelen 63 KC 075 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın ardından otobüsteki yolcular hızlıca tahliye edilirken, otomobilde sıkışan 3 kişi çıkarılmak istendi.

Bu sırada araçlarda başlayan yangın bir anda otomobil ve otobüsün tamamını sardı. Yangına ilk müdahale olay yerine yakın bir şantiyede bulunan su tankeri tarafından yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü.

Yangın esnasında patlamanın da yaşandığı otomobilde kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişi yanarak yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa-Mardin kara yolunun 45. kilometresinde bu gece otobüsle otomobilin çarpışması sonucu çıkan yangında hayatlarını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı.

Daha önce üç olarak açıklanan otomobilde alevlerin arasında kalarak ölenlerin biri çocuk 4 kişi olduğu, yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişinin ise yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin Cenap Çiftçi (31) ile Mahmut (39), Ali (37), Mehmet (6) ve Meliha Turan (4) olduğu bildirildi.

Şanlıurfa'da gece yaşanan trafik kazasında, bir yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilde çıkan yangında alevler arasında kalan 4 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada, 6 kişi de yaralanmıştı.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Yolcuların "dikkatsizlikle" suçladığı otobüs şoförünün olay yerinden kaçtığı iddia edildi.

Bu arada yanan otomobilden sağ kurtulan bir kişi, otobüs muaviniyle kavga etti.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesiyle tekrar ulaşıma açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir