Şehit askerler için tören düzenlendi

Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN - Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda 6 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Şehitler için İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında tören düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçe girişindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İkmal Destek Komutanlığı askerlerini nöbet değişimi için görev yerlerine götüren askeri araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla terörist saldırı düzenlendi.

Saldırıda 6 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Ağır yaralı 3 asker, uçakla GATA'ya sevk edildi.

Askerler tarafından da ateş açılmasıyla bölgede çatışma yaşandı. Bölgeye, çok sayıda Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

İskenderun Askeri Hastanesinden alınan şehitlerin cenazeleri İskenderun Deniz Er Eğitim Alayına getirildi. Basın mensuplarının alınmadığı törene Hatay Valisi Mehmet Celalelettin Lekesiz'in yanı sıra askeri ve mülki erkanın katıldıkları öğrenildi.

Törenin ardından saldırıda şehit olan Mardin nüfusuna kayıtlı Serhat Aslan, İzmir nüfusuna kayıtlı Kerem Oğuz Erbay, Erzincan nüfusuna kayıtlı İsmail Kartal, Van nüfusuna kayıtlı Erol Tavukçu, Malatya nüfusuna kayıtlı Ümit Akbulut ile Giresun nüfusuna kayıtlı Erhan Terletme'nin cenazeleri helikopterle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, TEM otoyoluna yakın mesafeden, "Amanoslar kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu" belirtti.

Lekesiz, yaralanan askerlerin kimliklerini ise şöyle açıkladı:

"Araç içerisinde bulunan ve yaralanan 7 erden, Hakkari nüfusuna kayıtlı Siyamet Kılınç, Kastamonu nüfusuna kayıtlı Osman Topbulut, Manisa nüfusuna kayıtlı Nedim Çağrıtüre adlı erlerin tedavileri Ankara GATA'da, Burdur nüfusuna kayıtlı Mehmet Aynur, Bitlis nüfusuna kayıtlı Taner Adıyaman'ın tedavileri İskenderun Devlet Hastanesi'nde, Tokat nüfusuna kayıtlı Muammer Altemür, Ordu nüfusuna kayıtlı Erol Sevindik'in tedavileri ise İskenderun Deniz Alayı Hastanesi'nde yapılmaktadır."

Lekesiz, saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonların sürdüğünü belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir