Sıcaklıklar normalin üzerinde

İç ve Kuzey kesimlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. İç ve Kuzey kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) ile Sinop, İnebolu ve Ardahan çevrelerinde yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; aralıklarla kıyılarda yağmur, Artvin'in yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. İç ve Kuzey kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek. (12)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı görülecek. (9)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (14)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (18)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (19)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde kısa süreli yağmurlu (10)

ERZURUM: Genellikle parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. (-1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. (11)

Bölgelerde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Genellikle parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop ve İnebolu çevreleri kısa süreli yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) aralıklı yağmurlu, Artvin çevreleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu ve Ardahan çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir