Şiddetli yağmur hayatı felç etti

Çankırı'daki şiddetli yağış nedeniyle apartmanların birçoğunun alt katlarını su basarken bazı vatandaşlar mahsur kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANKIRI  - Çankırı'da gece yarısından sonra başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle birçok apartmanın alt katını su basarken, bazı vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı.

Gece yarısından sonra başlayan ve yaklaşık 2 saat süren yağmur ve dolunun etkisiyle bir çok apartmanın alt katlarıyla, bazı dükkanları su basarken, Buğdaypazarı mahallesinde bulunan iki gecekonduda yaşayanlar yaklaşık yarım saat evlerinde mahsur kaldı.

Evlerini ve dükkanlarını su basan vatandaşlar, kovalarla yağmur suyunu dışarı attı, bazı vatandaşlar da evde bulunan eşyalarının zarar gördüğünü söylediler.

Buğdaypazarı mahallesinde bulunan 2 gecekonduda yaşayan 10 kişi, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından Çankırı Belediyesine ait kepçelerle bulundukları yerden kurtarıldı.

Bazı vatandaşlar itfaiyeyi aramalarına rağmen kendilerine yardım edecek kimsenin gelmediğini söyleyerek, kendi imkanlarıyla evlerindeki suyu dışarı attılar.

Şiddetli gök gürültüsü nedeniyle bazı dükkanların ve arabaların alarmları uzun süre çalarken, polis yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı geniş tedbir aldı.

Bu arada sel nedeniyle Çankırı-Ankara karayolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir