Şırnak'ta 7 terörist teslim oldu

Genelkurmay, Şırnak'ta 7 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu, Erzincan ise 1 teröristin yakalandığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Şırnak'ta 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu, Erzincan'da 1 terörist yakalandı. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, terör örgütünden kaçan 1 terörist dün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, önceki gün de 6 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Erzincan'ın Refahiye ilçesinde de dün güvenlik güçlerince TKP/ML terör örgütü mensubu 1 terörist yakalandı. 

Önceki gün, Siirt'in Eruh ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış bir adet anti personel mayın, Siirt'in Pervari ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından birbirlerine irtibatlandırılarak tuzaklanmış ve 8 kilogram patlayıcı kullanılarak hazırlanmış 6 adet patlayıcı madde bulundu. 

Derecik-Şemdinli karayolunda terör örgütü mensupları tarafından asfalt yolun kenarına yerleştirilen 2 adet patlayıcı maddenin önceki gün saat 05.50'de patlaması sonucu ise herhangi bir zayiat meydana gelmedi. 

Elazığ'ın Palu ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensuplarınca birbirlerine irtibatlandırılarak tuzaklanmış toplam 150 gram C-4 ve 30 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış 2 adet patlayıcı madde de 6 Ağustos Çarşamba günü güvenlik güçlerince yapılan aramalarda bulunarak imha edildi. Güvenlik güçleri aynı gün Hatay'ın Erzin ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde 1 adet cep telefonu, 1 adet el dürbünü ve muhtelif gıda maddesini ele geçirdi. Van'ın Başkale ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan aramalarda da 3 adet anti personel mayın bulunarak imha edildi.