Sivas-İstanbul aktarmasız YHT seferleri başlıyor (Yolculuk kaç saat sürecek?)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren (YHT) ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. Uraloğlu, "483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan 08.40’ta hareket edecek, Sivas’a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacak” dedi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Türkiye’de demiryollarında yapılan yatırımlar ve atılımlar sayesinde ulaşımda çağ atlatan projeleri hayata geçirdik.

Hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesinde bakanlık olarak duraksamadan çalışıyoruz.

1 yılda 971 bin yolcu seyahat etti

* Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı, 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi 2 saate düştü.

* Güzergah üzerinde bulunan 8 istasyon ile hizmet veriyor. Hızlı tren hattı Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve son olarak da Sivas’a ulaşıyor.

* Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizin de Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlanması ile bu illerimizde yaşayan yaklaşık 1.3 milyon vatandaşımız hızlı trenle seyahat etme imkânına kavuştu. Ankara-Sivas arasında günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletilen Yüksek Hızlı Tren ile 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yılda 971 bin yolcu seyahat etti.

Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek

* Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenler ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmalar tamamlandı.

* Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacak.

* İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika sürecek.

* Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız.