Siyasilerden 'geçmiş olsun' mesajı

CHP konvoyuna gerçekleştirilen saldırı sonrası siyasiler, Kılıçdaroğlu'na telefon ederek desteklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada, konvoyuna gerçekleştirilen saldırıya siyasiler tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak bizzat kendisinden bilgi aldı. Erdoğan'ın çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisiyle birer telefon görüşmesi de yaptığı kaydedildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşerek, çatışmayla ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yıldırım: Türkiye'nin birliğine zarar veremeyecek

Başbakan Binali Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na telefonla ulaşarak, geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Yıldırım saldırıya ilişkin, "Türkiye'nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikasta azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye’nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır.

Anamuhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı, ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum."

Yüksekdağ ve Demirtaş saldırıyı kınadı

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti, saldırıyı kınadı.

Öte yandan HDP'den yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun seyahati esnasında Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmayı kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Bahçeli: İnşallah Ankara'ya döndüğünüzde görüşürüz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçmiş olsun dileklerini iletmek için aradı. 

Bahçeli, güvenli bir bölgede olup olmadığını sorduğu Kılıçdaroğlu'na, "Geçmiş olsun, inşallah Ankara'ya döndüğünüzde görüşürüz." dedi.

Çavuşoğlu: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye - Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı sonrası gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıya ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun iyi olduğunu öğrendik. Hain darbe girişiminden sonra Türkiye'deki tablodan rahatsız olanlar var. Darbecilerin de şu anda Türkiye'yi hedef alan teröristlerin de amacı bu birlik beraberliği bozmak. Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerimiz ne de bizler tutumumuzu değiştirmeyiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğilip bükülmeyiz mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.