Son UEFA kupası Shakhtar Donetsk'in

Werder Bremen'i 2-1 yenen Shakhtar Donetsk, UEFA Kupası'nın sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ev sahipliği yaptığı ve normal süresi 1-1 biten final maçının ilk uzatma bölümünde bulduğu golle Werder Bremen'i 2-1 yenen Shakhtar Donetsk, UEFA Kupası'nın sahibi oldu.

Bugünkü adı ve statüsüyle son kez oynanan UEFA Kupası'nda  final mücadelesine etkili başlayan Shakhtar Donetsk, 25. dakikada Luiz Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra Ukrayna ekibi üst üste geliştirdiği ataklardan yararlanamadı. Maçın 35. dakikasında Werder Bremen, Naldo'nun serbest vuruştan attığı golle skora ortak oldu (1-1). Bu dakikadan sonra her iki takımın çabası gol için yeterli olmadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci bölümünde her iki takım da daha kontrollü bir futbol sergiledi. Ancak ortaya konan çaba skoru değiştirmeye yetmedi ve maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Mircea Lucescu'nun takımı aradığı golü ilk uzatma bölümünün başında Jadson ile buldu ve ilk bölümü 2-1 önde kapattı. İkinci uzatma bölümünde Alman rakibi karşısında skoru korumayı başaran Shakhtar Donetsk sahadan 2-1 galip ayrılarak UEFA Kupası'nın sahibi oldu.

Erdoğan ve Yushchenko birlikte izlediler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmanın 20. dakikasından sonra stada geldi. Programı uzadığı için geç gelen Erdoğan, maçı protokol tribününden izledi.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Victor Yushchenko da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Başbakan Erdoğan iki takım oyuncuları ve teknik heyetini kutladı.