Spor Show 2009 Fuarı İstanbul'da açıldı

12 Nisan'a kadar sürecek fuarda, sportif ürünlerin 2010 yılı modelleri ve son teknolojiler sergilenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Spor Ürünleri-Tesis ve Hizmetlerinin yer aldığı "Spor Show 2009" Fuarı, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun katılımıyla açıldı.

Başesgioğlu, bu yılki fuarın Türk sporuna ve sporun ekonomik yönüyle ilgilenen girişimcilere yeni ufuklar katacağını umduğunu ifade etti. Başesgioğlu, "Sporun devasa ekonomik boyutu var. Bugün dünyada milyarlarca dolarla ölçülen ekonomik boyutu artık Türk ekonomisine de bütün ağırlığıyla girmiş durumda. Devlet olarak, özel teşebbüs olarak sporun bu ekonomik boyutunu iyi algılamak zorundayız" dedi.

Bakan Başesgioğlu, konuşmaların ardından fuarın açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Başesgioğlu, daha sonra standları gezdi.

Bu arada, 12 Nisan Pazar gününe kadar sürecek fuarda, sportif ürünlerin 2010 yılı modelleri ve son teknolojiler sergilenecek. Bunun yanı sıra, çeşitli branşlarda federasyonların ve spor okullarının katılımcı olduğu fuarda buz pisti, simülasyon araçları, agresif paten ve bisiklet parkuru, tırmanma duvarı, halı saha futbol ve basketbol aktivite alanları dışında aikido, tekvando, cimnastik ve dansta podyum gösterileri yapılacak.

Organizasyonda, okul öncesi yaş grubu için sportif beceri ve koordinasyon testleri ile veliler çocuklarının hangi spora yatkın olduğunu öğrenirken, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlileri de sporun bilimsel yönü hakkında söyleşide bulunacak. Fuarda ayrıca, çeşitli yarışların yanı sıra konserler de verilecek.