Taksiciler kontak kapattı

Taksiciler eylemi can güvenliğinin sağlanması amacıyla düzenliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul genelindeki taksiciler saat 14.00'da başladıkları "kontak kapama" eylemine saat 24.00'a kadar devam edecek.

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak yaptığı açıklamada, eylemin uyarı niteliğinde bir hak arama mücadelesi olacağını belirterek, "Biz sosyal güvencesiz çalıştığımız için her gün ölüyoruz zaten" dedi.

Bugün İstanbul'daki tüm şoförlerin desteğiyle kontak kapatacaklarını belirten Çırak, bu olayın en başlıca sebebinin gasp sonucu bir taksiciyi kaybetmeleri olduğunu söyledi.

Çırak, kontak kapatma eyleminin bir hak arama mücadelesi olacağını belirterek, sııntılarının çözümü sonrasında İstanbul halkının taksicilerden şikayetlerinin azalacağını ifade etti. Çırak, o gün için vatandaşları toplu taşıma araçları veya kendi özel araçlarıyla trafiğe çıkmaları konusunda uyardı. Memduh Çırak, İstanbulluları korsan taksiye karşı da uyardı.

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Çırak’ın eylem çağrısına taksicilerden de destek geldi. Eyleme katılacağını belirten taksi şoförü Tuncay Sönmez, yapacakları eylemin geç kalınmış bir eylem olduğunu söyledi. Desteğini korna çalarak gösteren Sönmez, "Bu eylem 10 sene önce yapılmış olsaydı, şu an taksi camiası ve taksi şoförleri bambaşka bir yerde olacaktı. Bugün taksi şoförleri sosyal güvenlikle baş etmek zorunda. Yakıt zamları aldı başını gidiyor. Daha iki gün önce direksiyon başında çalışırken bir arkadaşımızı kaybettik. Bu eyleme sonuna kadar destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir