Tarayıcının geçici hafızası, şirketler için 'güvenlik açığı'

Sharp'ın güvenlik ürünleri, şirketlerin sırlarını korumalarına yardımcı oluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Uluslar arası araştırma kurumu IDC tarafından düzenlenen Bilişimde Güvenlik 2010 İstanbul ve Ankara toplantılarına (IDC IT Security Roadshow 2010) katılan Sharp – Mitasan, yapılan sunum ve ürünler üzerinde yapılan demolar ile tüketicileri bilişim alt yapıları ve olası tehditlere karşı bilinçlendirdi. Yapılan sunumlarda Sharp Avrupa Çözüm Merkezi'nden (ESBC) Jens Stark da yer aldı.

Yapılan araştırmalara göre bilişim alt yapısı ve olası tehditler göz önüne alınırken daha ziyade ana bilgisayarlar, kullanıcı bilgisayarları ve diğer ağ aygıtları ele alınıyor, çoğu zaman MFP olarak adlandırılan fotokopi, yazıcı, tarayıcı ve faks gibi aygıtları birleşik olarak barındıran ürünler tehdit ya da güvenlik açığı olarak görülmüyor.

Buna göre günümüz ihtiyaçlarını karşılamak adına her geçen gün gelişen bu tür cihazlar, Ram yada Hard Disk olarak geniş depolama ürünleri barındırıyor, firmaların oluşturduğu belgelerin geçici de olsa bu cihazlarda depolanması önemli bir güvenlik açığı oluşturuyor. Bu durumu göz ardı etmeyen Sharp, günümüz bilişim ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri ürettiği MFP'lere de uyguluyor. Yarattığı güvenlik çözümlerinde uluslar arası denetleme ve sertifika kuruluşu Common Criteria onayı bulunan Sharp, bu konuda sektörünün önde gelen şirketleri arasında bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir