Tatilciler otogarları ve havalimanlarını doldurdu

9 günlük tatil nedeniyle otobüs ve uçaklarda yer bulmak zorlaştı, turizm şirketleri ek seferler koyuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı ve  Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu.

Kurban Bayramı tatilinin idari izin ve hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 güne çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar, dün akşam mesai bitim saatlerinde olduğu gibi bu sabah saatlerinden itibaren Büyük İstanbul Otogarı ve Atatürk Havalimanı'na akın etti.

Turizm şirketleri artan talebi karşılayabilmek için ek seferler düzenlemesine rağmen pek çok vatandaş yer bulamadığından şikayetçi. Bayram dönüşü için ek seferler ise 19, 20 ve 21 Kasım tarihlerinde yoğunlaşıyor.

Bu arada, Atatürk Havalimanı iç ve dış hat terminallerine akın akın gelen yolcular, terminale giriş kapıları, check-in kontuvarları ve pasaport kontrol noktalarında zaman zaman kuyruklar oluşturdu.

Atatürk Havalimanı dün en yoğun günlerinden birini yaşarken, 416 uçak iniş, 425 uçak da kalkış yaparak toplam 841 uçaklık trafik oluştu.

Öte yandan, TAV Havalimanları'na bağlı olarak Atatürk Havalimanı'nda yiyecek-içecek operasyonunu yürüten BTA Catering, yolculara hoş bir sürpriz yaptı. Bayram tatili nedeniyle Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular gitar, akordeon, keman, flüt ve kontrbastan oluşan MTS Orkestrası tarafından müzik ziyafeti ile uğurlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir