TAV, İzmir'de işbaşı yapıyor

TAV Havalimanları İzmir'de İç Hatlar Terminalini devralıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile imzaladığı sözleşmeye istinaden 2 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 00.01 itibariyle İç Hatlar Terminali'nin işletmesini devralıyor.
TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinin yapımı ve Dış Hatlar Terminaliyle birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanan şirket, 2 Ocak 2012 Pazartesi günü itibariyle İç Hatlar Terminalini işletmeye başlayacak. TAV Havalimanları sözleşmeyle DHMİ'ye ödeyeceği 610 milyon euro KDV tutarındaki kiraya ek olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yapımı için de 250 milyon euro yatırım yapacak.
Yeni İç Hatlar Terminali operasyona başlayana kadar iç hat uçuşlarının tamamı Dış Hatlar Terminalinden gerçekleşecek.
 
Suudi Arabistan'da ortak iki şirket kuracak
 
Öte yandan TAV Havalimanları Yönetim Kurulu, Suudi Arabistan Krallığında Al Rajhi Group CJSC ve Saudi Oger Limited şirketleri ile ortak olarak "Tibah Airport Operations Company" adlı veya Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanacak başka bir isimle merkezi Medine şehrinde olan bir limited şirketi kurulmasına karar verdi.
Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasında yeni şirketin 100 bin Suudi Riyali tutarındaki sermayesine TAV Havalimanlarının yüzde 51 oranında, Al Rajhi Group CJSC'nin yüzde 24,5 oranında ve Saudi Oger Limited'in yüzde 24,5 oranında paya sahip olacağı ifade edildi.
TAV Havalimanlarının KAP'ta yayımlanan diğer açıklamasında ise, şirket Yönetim Kurulunun, Al Rajhi Group CJSC ve Saudi Oger Limited şirketleri ile ortak olarak "Tibah Airport Development Company" adlı veya Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanacak başka bir isimle merkezi Medine şehrinde olan bir limited şirket kurulmasına karar verdiği, yeni şirketin 99 bin Suudi Riyali tutarındaki sermayesine TAV Havalimanlarının, Al Rajhi Group CJSC ve Saudi Oger Limited ile birlikte eşit oranda paya sahip olacağı kaydedildi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir