TEB, BNP Paribas para endeksli fonu çıkardı

İMKB30 ve TL sepetinde değerlendirilen fonun içindeki Para endeksi, piyasada risk algılandığında yatırımın tamamını altın ve BNP Paribas USD & EUR Pasif faiz endekslerine yönlendiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), BNP Paribas Para Endeksli 25. alt fonunu çıkardı.

TEB açıklamasına göre, tamamen dijital olarak yönetilen BNP Paribas Para Endeksi, piyasalarda risk algısına göre hareket ediyor. İMKB30 ve TL sepetinde değerlendirilen fonun içindeki Para endeksi, piyasada risk algılandığında yatırımın tamamını altın ve BNP Paribas USD & EUR Pasif faiz endekslerine yönlendiriyor.

Halka arzı, 21 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu'na bağlı B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 25. Alt Fonla ilgili şunlar kaydedildi:

''İçerik olarak diğer klasik AKF'lerden (Anapara Korumalı Fon) oldukça farklı bir yapıya sahip. Fonu diğerlerinden ayıran en önemli özellik BNP Paribas Para Endeksi;ne dayalı bir performans sergilemesi. Kendi içinde belli bir aktif yönetim şekline sahip olan endeks, piyasalarda risk algısına göre ürünler arasında aktif geçiş yapabiliyor.

Dijital olarak yönetilen BNP Paribas Para Endeksi, piyasadaki risk algılamasında bir bozulma olmadığı normal zamanlarda; yatırımının 2/3;ünü IMKB30 ve TL sepetine (USDTRY, EURTRY), 1/3;ünü ise Altın ve BNP Paribas USD & EUR Pasif faiz endekslerine, risk algılamasında bozulma olduğunda ise yatırımın yüzde 100;ünü Altın ve BNP Paribas USD & EUR Pasif faiz endekslerine yönlendiriyor. Endeksin bu yönetim şekli yatırımın değerini her türlü piyasa koşulunda yükselterek maksimum fayda sağlamayı hedefliyor.''

5.000 TL ve üzerindeki miktarlarla tüm TEB şubelerinden fona yatırım yapılabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir