TeliaSonera: Bağımsız üyelerin artırılması kördüğümü çözecek

TeliaSonera Başkanı Nyberg, "Altimo ile anlaşmamızın uygulanması için ilk önceliğimiz, Turkcell konusundaki hukuki anlaşmazlıkların çözülmesidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TeliaSonera Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Lars Nyberg, Turkcell'de bağımsız üyelerin sayısının artırılmasının kördüğümü çözeceğini ve azınlığın, çoğunluk kararlarını engellemesinin önüne geçeceğini kaydetti.

TeliaSonera 2011 yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre, son çeyrekte yerel para birimlerinde net satışları, satın almalar hariç olmak üzere yüzde 2,4 artan şirketin İsviçre Kronu cinsinden net satışları yüzde 1 gerileyerek 26,6 milyon İsviçre Kronu oldu. TeliaSonera'nın amortisman, faiz ve vergi öncesi karı (AFVÖK) ise bir kereye mahsus kalemler hariç olmak üzere yerel para birimlerinde yüzde 4, İsviçre Kronu cinsinden yüzde 0,5 artarak 9,8 milyon İsviçre Kronuna çıktı.

Lars Nyberg, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde Turkcell'deki gelişmelere ilişkin olarak, şunları kaydetti:

"Altimo ile anlaşmamızın uygulanması için ilk önceliğimiz, Turkcell konusundaki hukuki anlaşmazlıkların çözülmesidir. Bu nedenle Cenevre'deki Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Kurulu'nun lehimize olan son kararı ve Virjin Adalarındaki mahkemenin Altimo lehine kararı önemli adımlardır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), kurumsal yönetişime ilişkin olan ve Turkcell'de bağımsız yönetim kurulu üyesi sayısının üçe çıkarılması gerektiğini ortaya koyan yeni tebliği olumludur ve uzun zamandır başarmaya çalıştığımız şeylerle uyum içindedir. Bağımsız üyelerin sayısının artırılması kördüğümü çözecek ve bir azınlığın, çoğunluk kararlarını engellemesinin önüne geçecektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir