TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Paris'e gitti

Hisarcıklıoğlu, Türkiye Mevsimi ile ilgili TOBB ve DEİK tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere Paris'e gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransa'da kutlanacak Türkiye Mevsimi ile ilgili TOBB ve DEİK tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere Paris'e gitti.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığındaki heyette, Türk-Fransız İş Konseyi Başkanı Hasan Çolakoğlu da yer alıyor. Fransa'daki ziyaret programı kapsamında Hisarcıklıoğlu bugün Paris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pierre Simon ve Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Jean-François Bernardin ile görüşecek.

Paris'teki temaslarının ardından Brüksel'e geçecek olan Hisarcıklıoğlu yarın da Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

Başkanlık Divanı toplantısında, küresel ekonomik kriz ve Avrupa ekonomilerindeki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.

Hisarcıklıoğlu ayrıca TOBB, TEPAV, İtalya'da yerleşik Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite'nin ortaklaşa gerçekleştireceği "Türkiye'yi konuşmak: Türkiye'nin Avrupa Birliği için İletişim Stratejisi" konulu toplantıda açılış konuşması yapacak.

Bu toplantıya, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Micheal Leigh, İKV Başkanı Haluk Kabaalioğlu ve Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğünden Jean Christopher-Filori katılacak.

Hisarcıklıoğlu, 10 Şubat 2009 akşamı Türkiye'ye dönecek.