Tokada tepki yağdı

Sebahat Tuncel'in, Şırnak'ın Silopi ilçesinde katıldığı Nevruz kutlamalarında, başkomisere tokat atması büyük tepki topladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, Şırnak'ın Silopi ilçesinde katıldığı Nevruz kutlamalarında, başkomisere tokat atması büyük tepki çekti. Şırnak Emniyet Müdürlüğü ile Başkomiser Murat Çetiner, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında savcılığa ayrı ayrı suç duyurusunda bulunurken, siyasiler de sert eleştiri yaptı.

Şahin: İnanıyorum ki halkımız değerlendirecek

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Maalesef son derece üzüntü verici iki davranış. TBMM'nin hiçbir üyesi, bu tür davranışta bulunamaz, bulunmamalıdır" dedi.

Elinde taş bulunan milletvekilinin aynı zamanda bir siyasi partinin grup başkanvekili olduğunu anımsatan Şahin, şunları söyledi:

"Milletvekilleri, özellikle grup başkanvekilliği gibi bir sıfatı taşıyan kişinin çok sorumlu davranmaları ve örnek olmaları gerekir. Bu son derece yadırganan iki davranışı, inanıyorum ki halkımız değerlendirecektir."

Erdoğan: En hafif tabiriyle densizlik

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Tuncel'in polise tokat atması olayına ilişkin şunları kaydetti: "Dokunulmazlık zırhının ardına sığınıp polise tokat atmak en hafif tabiriyle densizliktir. Bu olayla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılmasını istiyoruz. Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde mutlaka sorulmasını istiyoruz. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız."

Bahçeli: Türk polisi ve askeri sahipsiz değil

Bahçeli, Nevruz'da kutlamalarında yaşananları değerlendirirken iktidarı eleştirdi. Bahçeli, "Terör örgütü paçavralarını üzerine geçiren ve sokaklarda militanlık yapan Meclisteki siyasi bölücülerin temsilcileri, milletimizin gözü önünde iğrenç eylemlerini ortaya koymaktan herhangi bir sakınca

görmemişlerdir. Türk polisi ve askeri sahipsiz ve yalnız değildir. Bilinmelidir ki AKP'nin gidişiyle, bir avuç çapulcunun ve gözü dönmüş eşkıyanın kanlı elleri, hiçbir şerefli güvenlik görevlisine uzanamayacaktır" dedi.

Atalay: Yazıklar olsun

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise "Ben insanların seviyesiyle irtibatlıyorum. O laflara, konuşmalara bakmayın. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ne konuşmalar yapıyor Mecliste ama eline taşı almış polise atmaya da hazır. Orada yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir yanlış ve yazıklar olsun o milletvekiline" diye konuştu.

Demirtaş: Keşke yaşanmasaydı dediğimiz durum

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Nevruz kutlamaları sırasında "keşke olmasaydı, yaşanmasaydı" dedikleri olayların da yaşandığını belirterek, "Sayın Tuncel ve Yıldız'ın içinde bulunduğu durum bizler açısından da keşke yaşanmasaydı dediğimiz durumlardı" dedi.

Tuncel'den yanıt

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise kendisinin ve BDP'li Bengi Yıldız'ın Nevruz kutlamalarındaki tavırlarını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.  Tuncel, Başbakan Erdoğan'ın "Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde mutlaka sorulmasını istiyoruz" açıklamasıyla ilgili olarak, kendisinin bir şey yapmayacağını, halkın bu konuda şikayette bulunacağını söyledi.Başbakan'ın böyle bir şey söylemesi karşısında şaşkın olduğunu ifade eden Tuncel, "Benim bu konuda söyleyecek bir şeyim yok, keşke Başbakan günlerdir bu halka karşı yapılan bu zulüm  karşısında da bir şey söyleseydi. Günlerdir halka şiddet uygulanıyor. Hükümet, yargı, herkes şiddet uygulamaya karar vermiş" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir