TOTAL'den 100 milyon dolarlık yatırım

Fransız TOTAL firması Türkiye'ye 100 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Fransız sermayeli petrol şirketi Total Oil Türkiye Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay, küresel krize rağmen Türkiye'de yüzde 0,6 oranında büyüdüklerini, pazar payını yüzde 7'ye çıkardıklarını belirterek, bu yıl 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Yeni istasyon açılış törenine katılmak üzere Antalya'ya giden Chalvon-Demersay, Türkiye'ye ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl, Türkiye'de 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Chalvon-Demersay, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Türkiye ekonomisine 100 milyon dolar yatırım yaptık. Bu yatırımların çoğu akaryakıt istasyonu olarak gerçekleşti. 2010, akaryakıt sektörü açısından zor bir yıl olacak. Total Oil Türkiye AŞ, 2010'da yatırımlarını geçen yılki hızında devam ettirecek. Bu yıl Türkiye'de 100 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bunun yüzde 70-80'i akaryakıt istasyonu olacak. Bu yıl bin kişiye daha istihdam sağlamış olacağız"

Türkiye'nin küresel ekonomik krizin etkisinden çıkma aşamasında olduğunu anlatan Chalvon-Demersay, "Türk ekonomisine güveniyoruz. Kısa dönemde küresel krizin etkisinden çıkma aşamasındayız. Akaryakıt sektöründe iyimseriz. Neden iyimseriz? Gelişmiş ülkelerde Avrupa'da, Amerika'da bin kişiye düşen araç sayısı 500-600 civarında. Türkiye'de bin kişiye 100 civarında araç düşüyor. Araç sayısının artması, akaryakıt tüketiminin artması anlamına gelir. Bu bakımdan çok iyimseriz. 2009'da sektörde Total olarak yüzde 0,6 büyüdük. Küresel ekonomik krize rağmen pazar payımızı yüzde 7'ye çıkardık" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir