Tuğçe'nin ailesini ziyareti etti

Maliye Bakanı Şimşek, Almanya'da hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAİN-KİNZİG - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ın, Almanya'nın Offenbach kentinde Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilmesi sonucu beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Londra’da yabancı yatırımcılarla görüştükten sonra dün akşam Frankfurt'a gelen Şimşek, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ile Albayrak ailesinin Main-Kinzig kentine bağlı Gelnhausen ilçesindeki evini ziyaret etti.

Bakan Şimşek, Tuğçe Albayrak'ın babası Ali Albayrak ve annesi Sultan Albayrak'a baş sağlığı diledi.

Olayı başından beri yakından takip ettiklerini ifade eden Şimşek, bundan sonra da Albayrak ailesine yanlarında olduklarını söyledi. Şimşek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da selamını ve baş sağlığı dileklerini aileye iletti.

Şimşek, Tuğçe'nin, sadece Türkiye ve Almanya'da değil, sergilediği davranışla tüm dünyada çok ciddi bir sempati topladığını, gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, "Tuğçe, saldırıda hayatını kaybetmeseydi öğretmen olacaktı. Belki 30-40 yıl boyunca vereceği dersi insanlığa birkaç gün içinde verdi. Çok metanetli bir aile. Tuğçe dünyaya insanlığın ölmediğini gösterdi. Onunla sadece Türkiye ve Almanya değil bütün dünya gurur duydu" diye konuştu.

Bakan Şimşek, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından evden ayrıldı. 

Aile asılsız haberlere tepkili 

Anne Sultan Albayrak ise bazı gazetelerin, Tuğçe'nin cenaze töreniyle  ilgili çeşitli iddiaları ortaya attığını ifade etti. 

"Telefon açıyorlar, taziye diye ısrarla evimize gelmek istiyorlar. 'Görüntü ve fotoğraf çekmeyeceğiz. Sadece taziye için geleceğiz' diyorlar. Sonra yalan yanlış haberler okuyoruz" diyen Albayrak, şöyle devam etti:

"Amcası, dayısı, teyzesi söyledi' diye birtakım şeyler yazılıyor. Kimsenin bizim adımıza konuşmasını istemiyoruz. Konuşmak için bize biraz vakit tanınması gerekiyor. Tuğçe için camide cenaze namazı kılınması kararını tüm aile olarak birlikte aldık. Sonra mezarda imam, dede ve papazın birlikte bulunması kararını da birlikte verdik. Tüm insanlar mezarlıkta olanları gözleriyle gördü. Başka bir açıklama yapmaya gerek de yok." 

Baba Ali Albayrak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini arayıp, baş sağlığı dilediğinde bulunduğunu söyledi. Albayrak, Erdoğan'ın aramasından dolayı da memnuniyetini dile getirdi.

Hiç tanımadığı insanların da evlerini ziyaret ederek acılarını paylaştığını dile getiren Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hristiyanlar da 'Tuğçe için birlikte dua edebilir miyiz?' diye elimden tutuyorlar. Onlar kendi dinlerine göre dua ediyorlar, biz de kendi dinimize göre. Hastanede de aynıydı. Tanımadığımız insanlar 'Makineden fişi çekmeyin' diyorlardı. Allah'a yalvarıyorlardı Tuğçe'nin iyileşmesi için ama kader böyleymiş. Tuğçe’nin organlarının kimlere gittiğine dair bir bilgiye sahip değiliz."

Tuğçe, 3 Aralık'ta toprağa verildi

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde Sırbistan kökenli gençler tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıkışta Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilmişti.

Kaldırıldığı hastanede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Albayrak'ın 26 Kasım'da beyin ölümü gerçekleşmiş, cenazesi ise 3 Aralık'ta  toprağa verilmişti. 

Tuğçe'yi darbeden Sırbistan kökenli Sanel M. tutuklu bulunuyor. Zanlının birçok suçtan sabıkasının olduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir