Turizmciler kuru sabitledi

Turizmciler Ramazan Bayramı yurt dışı turlarında sabit kur uygulaması başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, dövizdeki yükseliş karşısında müşterilere kolaylık sağlamak için Ramazan Bayramı yurt dışı turlarında sabit kur uygulaması başlattıklarını bildirdi.

Polatoğlu, yaptığı açıklamada, tur şirketlerinin her bayram öncesi çok yoğun bir dönem geçirdiğini belirterek, bayram turlarında adeta satış rekorları kırdıklarını anımsattı.

Bu yılki Ramazan Bayramı öncesi ise özellikle yurt dışı turlara olan ilginin dövizdeki yüksek kur nedeniyle azaldığını anlatan Polatoğlu, şöyle devam etti:

"Her bayram satış rekorları kıran turizmciler bu bayram yurt dışı tur satışlarında zorlanıyorlar. Gerek kriz söylentileri, gerekse dövizin ani yükselişi yurt dışı tatilcilerinin kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerine neden oldu. Dövizin son zamanlardaki yükselişi karşısında müşterilerimize kolaylık sağlamak için yurt dışı bayram turlarında sabit döviz kuru uygulaması başlattık. Geçtiğimiz aylarda 2,20 veya 2,30 TL civarlarında seyreden euro bugünlerde 2,50'nin üstüne çıktı. Bu nedenle de yurt dışı tur satışları tahminlerin yüzde 30-35 altında seyretmeye başladı. Bizler de bu durum karşısında çareyi euro kurunu 2,20 TL'den sabitlemekte bulduk."

Polatoğlu, ayrıca, yurt içi turlara olan ilginin ise yüksek olduğunu belirterek, KKTC ve Antalya'da sanatçıların sahne alacağı otellere ilginin sevindirici düzeyde olduğunu söyledi.

Polatoğlu, kültür turlarından da, özellikle havanın daha serin olduğu Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere yaylalara rağbet olduğunu sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir