Turkcell müşterileri ödemelerini BlackBerry ile yapacak

Turkcell ve RIM, BlackBerry Bold 9900 kullanıcıları için NFC Mobil Cüzdan'ı kullanıma sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Turkcell ve Research In Motion (RIM), yakın alan iletişimi (NFC) bazlı mobil cüzdan uygulaması olan Turkcell Cep-T Cüzdan'ın Türkiye'deki BlackBerry Bold 9900 akıllı telefon kullanıcıları için hazır olduğunu duyurdu.
RIM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, BlackBerry Bold 9900'ın, Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması ile bir araya gelişi, Turkcell kullanıcılarının NFC özelliğine sahip BlackBerry Bold 9900'larını Türkiye genelindeki mağazalar, perakende satış yerleri, cafe ve restoranlarda MasterCard PayPass okuyucusuna dokundurarak basit, güvenli ve pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak sağlıyor. Yurt dışına seyahat eden Turkcell müşterileri de aynı şekilde ödeme gerçekleştirebiliyor.
RIM Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury, Türkiye'deki BlackBerry kullanıcılarına yönelik ilk ticari NFC bazlı mobil cüzdanda Turkcell'le işbirliği yaptıklarını belirterek, ''RIM, NFC teknolojisinin gelişimini destekleme konusundaki kararlılığını sürdürüyor ve bugünkü lansman mobil ticaretin geleceğine dair önemli bir adımı oluşturuyor'' ifadelerini kullandı.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ise Türkiye'nin başta NFC olmak üzere mobil finansal servislerde uluslararası alanda öncülük ettiğine dikkati çekti.
Turkcell'in BlackBerry Bold 9900 müşterileri bugünden itibaren Turkcell Cep-T Cüzdan servisine Turkcell mağazalarından başvurabiliyor. Müşterilere NFC özelliğine sahip yeni bir SIM kart verilecek ve ücretsiz Turkcell Cep-T Cüzdan uygulamasının indirilmesi konusunda destek sağlanacak.
Kayıt işleminin bir parçası olarak, kullanıcıların MasterCard detayları güvenli bir şekilde kaydedilecek ve kullanıcılara, pin veya imza kullanmadan BlackBerry Bold 9900 akıllı telefonları ile işlem başına 35 liraya kadar ödeme olanağı sağlanacak. 35 lira üzerindeki ödemeler için ise pin veya imza desteği gerekli olacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir