”Türkiye, iktidar eliyle figüran durumuna düştü”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, tahrik, baskı ve propaganda kampanyası son dönemde yeniden hız kazandığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin, iktidar eliyle, başta küresel güçlerin bölgedeki emelleri olmak üzere, şekillenen yeni dünyada tam bir figüran durumuna düşürüldüğünü savundu.

Bahçeli, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, vatandaşları, güvenlik mensupları ve askerleri hedef alan terör saldırılarının, bütün hızıyla devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin, iktidar eliyle, bugün başta küresel güçlerin bölgedeki emelleri olmak üzere, şekillenen yeni dünyada tam bir figüran durumuna düşürüldüğünü iddia eden Bahçeli, "Özellikle milli hassasiyetler, milli güvenlik ve milli kimlik etrafında Hükümetin başlattığı tartışmalar ve verilen hasar ile bu süreçte bütün ölçü ve ayarlar kaçmış, toplumsal doku ve kurumsal ilişkiler ağır yara almıştır" dedi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün iktidarın gaflet ve iş birliğiyle önümüze konan yeni denklemin özeti ve ana hatlarını şu başlıklar altında incelemek ve saymak mümkündür: Birincisi, İmralı canisinin sağlık durumuyla ilgili tartışmalar başlatılarak oluşturulacak karanlık atmosferden, bebek katilinin affına kadar gidecek sürecin önünü açmaktır. İmralı canisinin sağlık durumu, tecrit koşulları ve kötü muamele gördüğü iddiaları etrafında sürdürülen tahrik, baskı ve propaganda kampanyası son dönemde yeniden hız kazanmıştır.

PKK'nın, Meclisteki sözcülüğünü üstlenen bir siyasi kuruluşun yürüttüğü son kampanyada, İmralı canisinin tecrit koşullarına son verilmesi istenmiş ve bu kapsamda siyasi çözüm sürecinde ev hapsi altına alınması gibi hukukla, adaletle, insafla ve vicdanla bağdaşmayan hayasız istekler açıkça seslendirilmiştir."