Türkiye sağlık turizminde liderliğe oynuyor

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Sağlık Turizmi Birimi, mevzuat ve yasal boşlukları doldurmak için kolları sıvadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sağlık turizminde artan hareketlilik Sağlık Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Sağlık Turizmi Birimi kuran bakanlık, Türkiye'yi sağlık turizminde Avrupa ve Orta Doğu'da söz sahibi yapmayı amaçlıyor.

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi sektöründeki ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların çözümü için, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde "Sağlık Turizmi Birimi" kurdu. Birimin başına ise bugüne kadar sektörde yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Dursun Aydın koordinatör olarak atandı.

Birim içerisinde, medikal, termal-spa wellness, ileri yaş ve engelli turizmi ile yurt dışı koordinasyon şube müdürlükleri oluşturan bakanlık, bu sayede sektörün tüm hizmet alanlarını yakından takip etmeyi, aynı zamanda da sektör ile kamu kurumları arasındaki çalışmaların daha aktif olmasını hedefliyor.

Kısa sürede çalışmalara başlayan Sağlık Turizmi Birimi, dünyada hayata geçirilen uygulamalar ve projeleri mercek altına alarak, ilk olarak bu alandaki mevzuat ve yasal boşlukları doldurmak için kolları sıvadı.

Öncelikle sağlık kurumları, seyahat acentaları ve turizm sektöründeki çeşitli kurum ve kuruluşları biraraya getirmeye çalışan birim, sivil toplum örgütlerini de bu organizasyon içinde aktif hale getirme amacında.

Bu konularda ilginizi çekebilir