Türkiye'yi Suriye konusunda takdir ediyorum

BM Genel Sekreteri Ban, Davutoğlu'yla görüşmesinde Suriye'yi konuştu. Ban, Suriye'deki şiddetin sonlandırılması için Türkiye'nin çabalarını takdir ettiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NEW YORK- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede, "Türkiye'nin Suriye'deki krize çözüm bulunması yönündeki rolünü takdir ettiğini" söylediği bildirildi.
BM Sözcülüğü tarafından verilen bilgiye göre, Genel Sekreter'in Londra'da görüştüğü Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na "Türkiye'nin Suriye'deki krize çözüm bulunması yönündeki rolü ile Suriyeli mültecilere yardım ve barınak sağlamasını takdir ettiğini" söyledi.
Ban Ki-mun'un görüşmede Davutoğlu'na, uluslararası toplumun en zor meselesinin bugün Suriye'de şiddetin devam etmesi olduğunu ve bu şiddetin sona ermesi gerektiğini belirttiği, bu kapsamda Tunus'ta cuma günü düzenlenecek uluslararası toplantının, Suriye'ye ilişkin kapsamlı diplomasi açısından ve Suriye'ye insani yardımın ve bu yardımın erişiminin nasıl sağlanacağının tartışılması açısından iyi bir fırsat olmasını umduğunu ifade ettiği de bildirildi.
Görüşmede Kıbrıs meselesi, Somali, Medeniyetler İttifakı Girişimi ve Ortadoğu Barış Sürecinin de ele alındığı belirtildi.
Ban Ki-mun, yarın yapılacak Uluslararası Somali Konferansı çerçevesinde Londra'da temaslarda bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir