TÜROFED ile Akenerji çevre protokolüne imza attı

Protokol ile otellerin ihtiyacı olan enerjinin en ekonomik şekilde sağlanması amaçlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otellerin ihtiyacı olan enerjiyi en ekonomik şekilde sağlamak amacıyla Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile özel sektör elektrik üreticilerinden Akenerji Şirketi arasında bir çerçeve protokol imzalandığı bildirildi.

TÜROFED'den yapılan yazılı açıklamada, turizm sektörünün enerji ihtiyacını karşılamak üzere imzalanan çerçeve protokol uyarınca, Akenerji'nin TÜROFED kanalı ile Akenerji portföyüne kaydı yapılan otellerin elektrik enerjisi gereksinimleri için özel ve uygun koşullarda destek vereceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, turizm sektörünün Türkiye ekonomisinin küresel kriz koşullarında bile başarılı olduğunu ve net döviz girdisi sağlama konusunda da lokomotif özelliği taşıdığını vurgulayarak, bu sektör adına böyle protokole imza atmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Enerjinin oteller için çok önemli bir maliyet kalemi olduğuna işaret eden Barut, TÜROFED'in bu protokol ile üyelerinin menfaatlerini koruma konusunda yeni bir adım daha attığını ve sağlanan bu olanak sayesinde bu hizmetten yararlanacak üyelerinin enerji maliyetlerinin makul seviyelere oturacağını belirtti.

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman da Türkiye'de tüm sektörlerin olduğu gibi turizmin de kesintisiz ve kaliteli elektriğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Danışman, turizmcilerin ihtiyacı olan enerjiyi "Akenerji güvencesi" ile sunmak üzere imzaladıkları protokol uyarınca ilk olarak Bodrum bölgesinde hayata geçirdikleri iş birliğinin kısa sürede Türkiye çapındaki tüm turizm yatırımcılarına ulaşacağına inandıklarını aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir