Ülker, birleşme için SPK'dan onayı aldı

Kurul, Ülker Bisküvi'nin bağlı ortağı olan 3 firmayı devralması suretiyle birleşme talebini uygun buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu, Ülker Bisküvi Sanayi AŞ'nin, bağlı ortağı olan 3 firmayı devralması suretiyle birleşme talebini uygun buldu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Ülker Bisküvi Sanayi AŞ'nin, bağlı ortaklıkları Fresh Cake Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Birlik Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ ve İdeal Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'yi devralması suretiyle birleşme talebine Kurul tarafından uygun görüş verilmesine karar verildi.

Gentra Lojistik'in halka açılma talebi kayda alındı

Ayrıca Gentra Lojistik AŞ'nin 3 milyon lirası nakit sermaye artırımı, 750 bin lirası mevcut hisselerin satışı yoluyla halka açılma talebi Kurul tarafından kayda alındı.

Bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı 2,90 lira olarak belirlenirken, halka açılmaya aracılık yapan kuruluşun ETİ Yatırım AŞ olduğu bildirildi.

Gentra Lojistik AŞ'nin mevcut sermayesini temsil eden 5 milyon 500 bin lira ile artırılacak sermayeyi temsil eden 3 milyon lira nominal değerli paylarının tamamı Kurul kaydına alındı.

Ayrıca, İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı AŞ'nin (Şirket) sermayesinin yüzde 0,67'sini temsil eden 45 bin adet A grubu imtiyazlı payların Kamil Engin Yeşil tarafından satın alınması sonrasında, ilgili tebliğ çerçevesinde ortaya çıkan çağrı yükümlülüğünün, Kamil Engin Yeşil tarafından şirketin diğer ortaklarına ait B Grubu imtiyazsız hamiline yazılı paylardan her bir 1 lira nominal değerli payın 1,154 lira bedelle satın alınması suretiyle yerine getirilmesi için yapılan başvuru olumlu ve Tera Menkul Değerler AŞ'nin sermaye artırımı başvurusu Kurulca olumlu karşılandı.

Altınyağ Kombinaları AŞ'nin sermayesinin yüzde 34,28'ini temsil eden (A) grubu imtiyazlı payların Mehmed Nureddin Çevik, Enver Çevik, Masum Çevik ve Ferit Çağrı Özalp tarafından satın alınması sonucunda, ilgili tebliği kapsamında ortaya çıkan şirketin diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüklerini yerine getirmek için Mehmed Nureddin Çevik, Enver Çevik ve Masum Çevik'in yaptıkları çağrı başvurusunun; Çağrı fiyatının asgari olarak, 1 TL nominal değerli (A) grubu paylar için 0,20 TL ve 1 TL nominal değerli (B) grubu paylar için 1 TL olarak belirlenmesi, (A) grubu pay sahiplerinden paylarını (B) grubuna dönüştürmek isteyenlerin bu taleplerinin bundan sonra yapılacak ilk genel kurulda kabul edilmesi koşullarıyla olumlu karşılanması kararlaştırıldı.

Yeni faaliyet izinleri

Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'nin 500 milyon lira başlangıç tutarlı "Fokus Portföy Ata Yatırım Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine karar verildi.

MT Portföy Yönetimi AŞ, Notus Portföy Yönetimi AŞ, Safran Portföy Yönetimi AŞ unvanlı portföy yönetim şirketlerinin kuruluşuna ilişkin esas sözleşmelerin uygun görülmesi talebi Kurulca olumlu karşılandı.

Destek Menkul Değerler AŞ'nin İzmir-Alsancak'ta, Camiş Menkul Değerler AŞ'nin ise Balıkesir-Edremit'te irtibat bürosu açma başvurularının Kurul tarafından olumlu karşılandığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir