Uludere için tazminat 100 bin euro olsun

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş, Irak sınırındaki olayda yaşamını yitiren köylülerin her biri için 100 bin euro tazminat ödenmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Irak sınırındaki olayda yaşamını yitiren her birey için ailesine 100 bin euro tazminat ödenmesini önerdi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Güneş, Irak sınırında meydana gelen olaya değinerek, konuyla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e bir mektup gönderdiğini söyledi. Olayla ilgili araştırmanın tarafsız, önyargısız ve şeffaf olması gerektiğini vurgulayan Güneş, ortaya çıkacak bulguların toplum ve mağdurların aileleriyle paylaşılmasını istedi.
"Hata çıktığında ne yapacağız?" sorusunu soran Güneş, istifa mekanizmasının akla getirilmesi gerektiğini savundu.
Güneş, mağdur ailelerinden özür dilenmesi gerektiğini, bu özrün sözle de tazminatla da olabileceğini ifade ederek, Adalet Bakanı Ergin'e gönderdiği mektupta AİHM'in jandarmanın kasten öldürdüğü adama ilişkin hükmettiği rakamı hatırlattığını söyledi. Güneş, Irak sınırındaki olayda kasıt olmadığını da dile getirerek, "Tazminat her bir mağdur başına 100 bin avro olmasında yarar var. Bu terörle mücadelede haklılığımızı 
Olay için alt komisyon kurulsun önerisi
Öte yandan CHP, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurarak, Irak sınırında meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay için alt komisyon kurulmasını istedi.
Komisyon üyeleri CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in imzasını taşıyan başvuru dilekçesinde, olay yerinde inceleme ve araştırma yapılması talep edildi.
Yaşanan olayların toplumsal barışa, kardeşliğe ve birlikte yaşama iradesine darbe vurmaması, adaletin hızlı ve etkin bir biçimde işleyebilmesi için alt komisyon kurularak, komisyon üyelerinden oluşan bir heyetin bölgeye gönderilmesi istendi.
Bu konularda ilginizi çekebilir