Universiade Erzurum 2011 başladı

58 ülkeden gelen sporcular, Erzurum'da madalya için yarışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade Erzurum 2011), resmi açılış töreniyle başladı.

Cemal Gürsel Stadı'nda düzenlenen töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerinin bazıları, milletvekilleri, sanat ve spor dünyasının tanınmış simaları ile vatandaşlar izledi.

Açılış töreninden fotoğrafları görmek için tıklayın

Törende, bandonun arkasında, 8 sporcunun ve oyunların maskotu Kanka'nın Universiade bayrağını taşımasının ardından, bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Oyunlara katılan 58 ülkenin sporcuları, bayraklarının arkasına sıralanan kafileler halinde, müzik eşliğinde stada girerek, alandaki yerlerini aldılar.

Gül başlattı

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, büyük bir spor organizasyonunun Erzurum'da gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti olmak üzere emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye güvenerek oyunların Erzurum'da yapılmasını sağlayan FISU yetkililerine de teşekkür etti.

Sporculara başarılar dileyen Gül, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı da başlattı.

Açılış töreninden fotoğrafları görmek için tıklayın

Sırada kış olimpiyatları var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da açılış töreninde yaptığı konuşmada, sporcuları misafir değil ev sahibi olarak nitelerken, "Sporcu kardeşlerim dadaşlar diyarı Erzurum'a hoşgeldiniz" dedi.

Erzurum'un farklı bir kent olduğunu ve misafir sporcuların burada kalacağı sürede kenti "doya doya dolaşmalarını, tanımalarını" tavsiye eden Başbakan Erdoğan, "Bundan sonra kış olimpiyatlarının takipçisi olacağız. Erzurum'a bu yakışır" dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın hayırlı olması, kazasız, belasız sona ermesi dileğinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir