Van'da yeni istihdam alanı turizm olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Van'ın turizm eksenli kalkınmasını gündeme alan bir hamleyi, gündeme alacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyadaki ekonomik sıkıntılar ve Avrupa'daki durgunluğa rağmen Türkiye'nin bu yıl sonunda 30 milyondan fazla turisti ağırlamış olacağını belirtti.
İZFAŞ, Hannover Messe International İstanbul ve TÜRSAB tarafından İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Günay, Türkiye'nin sadece batısında bir turizm fuarı yapmanın yetmeyeceği görüşünden hareketle doğuda da bir hamle başlattıklarını, Van'da güç şartlar altında turizm fuarı düzenlediklerini hatırlatarak, Van'da yaşanan acının ardından bu kentle ilgili turizm hedeflerini değiştirmeden devam ettirme kararı aldıklarını söyledi.
Günay, "Gelecek yıl yine bir fuar değil ama Van'ın turizm eksenli kalkınmasını gündeme alan bir hamleyi, sempozyumu gündeme alacağız" dedi.
Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi'yle ilgili olarak pazar günü Giresun'da toplantı yapacaklarını belirten Günay, dünyadaki ekonomik olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin turizmdeki artışını sürdürdüğünü, gelirde en az 25 milyar dolar seviyesine ulaşılacağını, buna alışverişler ve yan gelirler de eklendiğinde rakamın çok daha büyük olduğunu kaydetti.
Bakan Günay, "Bu yıl inşallah önemli bir eşiği geçeceğiz. Bugün göğsümü gere gere söylüyorum, dünyadaki ekonomik krizlere, Avrupa pazarlarında daralmaya rağmen bu yıl sonunda inşallah 30 milyonu geride bırakacağız. 30 milyonu aşkın turisti Türkiye'de ağırlayacağız" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir