Yapı Kredi, 532 milyon lira kar etti

Gelirleri 1.7 milyar liraya çıkan banka, ilk çeyrekte karını yüzde 38 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, 2011 yılının ilk 3 ayında konsolide bazda yüzde 38 artışla 532 milyon lira net kar açıkladı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, Bankanın toplam gelirlerinin yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 1 milyar 708 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Güçlü gelir performansı ve aktif kalitesindeki iyileşmeler sayesinde bankanın ortalama özkaynak karlılığının yüzde 20 seviyesinde gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, sermaye yeterlilik oranının ise banka bazında yüzde 14,9, konsolide bazda yüzde 14,4 olarak kaydedildiği bildirildi.

Yılın ilk çeyreğinde toplam 56,6 milyar lira tutarındaki kredi portföyüyle ekonomiye destek sağlayan Yapı Kredi'nin konsolide aktif büyüklüğünün 97,6 milyar liraya yükseldiği ifade edildi.

Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Yapı Kredi'nin yılın ilk üç ayında müşteri odaklı bankacılık anlayışını sürdürdüğünü ve TCMB tarafından öngörülen yüzde 25'lik yıllık kredi hacim büyümesine paralel olarak 2010 yıl sonuna göre kredi hacmini yüzde 4 oranında artırdığını belirtti.

Uygulamaya konulan yeni düzenlemeler sonucunda 2011'in bankacılık açısından farklı bir dönem olacağına işaret eden Açıkalın, şöyle devam etti:

"Yapı Kredi olarak 'Çalışılması Kolay Banka' yaklaşımıyla müşteri odaklı ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyoruz. Bankamızı yeni dönemin koşullarına en iyi şekilde uyarlayarak hedeflediğimiz ürün ve segmentlerde sektörün üzerinde ve sürdürülebilir bir performans göstermeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede piyasaya sunduğumuz yeni ürünler ve müşteri odaklı stratejilerimiz sayesinde sağlıklı büyümemizi sürdürüyoruz. Yılın ilk çeyreğinde bütçemize paralel sağladığımız kredi büyümesi ile 2011 yıl sonu hedefimiz olan yüzde 25 büyüme oranına sadık kalacağımızı düşünüyoruz.

Yapı Kredi olarak, sağlıklı ve sürdürülebilir müşteri ilişkileri ve gelir kaynakları yaratmaya yönelik çalışmalara odaklandık. Gider yönetimi ve aktif kalitesi alanlarındaki olumlu gelişimimizi sürdürerek 2011 yılının geri kalanında da güçlü bir performans göstermeyi hedefliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir