Yatırımları Başbakan'a anlatamadık

Günay, turizmcilerle ilgili olarak "Kimisinin arsa tahsisi, kimisinin de inşaat safhasında olduğunu belki Başbakan'a ayrıntılı bir dosyayla anlatamadık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gelecek 1-1.5 yılda 40'a yakın marka otel açılacağını belirterek, "Bu konuda kimisinin arsa tahsisi, kimisinin temel atma, kimisinin de inşaat safhasında olduğunu belki Sayın Başbakan'a ayrıntılı bir dosyayla anlatamadık. Ama Sayın Başbakanımızın uyarısı elbette ki çok haklıdır" dedi.   

Günay, Eresin ve Lares Park otellerinin düzenlediği "İstanbul 2011 Sokak Şenliği" başlıklı yeni yıl kutlamasına katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, Talimhane'de geçen yıl düzenlenen ilk şenliğe programı nedeniyle katılamadığını belirterek, "Gerçekten Beyoğlu'na, Talimhane'ye yakışan bir coşkuyla yeni yıla giriyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın turizmcilere yönelik eleştirilerini hatırlatarak, "Sayın Başbakan'ın açıklamaları oldu. Buna ilişkin siz 'Galiba bazı şeyleri çok net anlatamadık Sayın Başbakan'a' dediniz. Bunu biraz açar mısınız" sorusu üzerine Günay, Türkiye'de turizmin aslında çok büyük bir hızla geliştiğini ifade etti.

Otellerin önceki yıllarda daha çok sahil şehirlerinde bulunduğunu belirten Günay, önceki gün Başbakan Erdoğan ile Konya'da bir otel zincirinin otel açılışını yaptıklarını, aynı otel zincirinin Mardin ve Şanlıurfa'da da 3 ay içinde birer otelinin açılacağını, ayrıca Karadeniz'de ve başka yerlerde açılacak pek çok otel bulunduğunu anlattı.

Günay, şöyle devam etti:

"Tabii Sayın Başbakan'ın dediği gibi, Türkiye'nin 81 ilinde turizm potansiyelimiz var bizim. 81 ilde bugünkü dünya ortalamasında konaklama merkezlerimiz olsa, bunu çok arzu ediyoruz. Ama dün bir turizmci arkadaşımızın Başbakan'ı uğurlarken söylediği gibi, turizm hamlesi sahillerden başladı, dalga dalga içeriye doğru yürüyor. Önümüzdeki 1-1.5 yılda 40'a yakın, hem de marka otel açılacak. Bu konuda kimisin arsa tahsisi, kimisinin temel atma, kimisinin de inşaat safhasında olduğunu belki Sayın Başbakan'a ayrıntılı bir dosyayla anlatamadık, onu söylemiştim. Ama Sayın Başbakanımızın bu uyarısı elbette ki çok haklıdır. Biz de turizmi bölgelere yaymak ve mevsimlere uzatmak istiyoruz. O yüzden Türkiye'nin farklı bölgelerinde yeni turizm çalışmaları yapıyoruz."

Turizmde ulaşımın önemine işaret eden Günay, bu konuda da büyük mesafeler alındığını, Ankara-Eskişehir'den sonra, Ankara-Konya hızlı tren hattının devreye girmek üzere olduğunu, İstanbul hızlı treninin de yolda olduğunu anlattı.

Bölünmüş yol altyapısının geliştiğini, birçok yere Ankara ve İstanbul'dan doğrudan uçuşlar da bulunduğunu aktaran Günay, "Bu altyapıyı yaparken yatırımcılar, girişimciler de biraz daha belki şu an kar marjı düşük ama uzun vadede ülke turizminin gelişmesine katkı yapacak yerlere yatırım yapsalar... Bu güzel bir çağrı ve Sayın Başbakan'ın bu çağrısının önümüzdeki günlerde turizm hamlesine ivme katacağını umut ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin, "Başbakan'ın bu açıklaması otelcilik ve rehberlikteki meslek yasası sürecini etkileyecek mi" sorusuna da Günay, "Önümüzdeki yasama döneminde zannediyorum. Bu yasama döneminde zaten parlamentoya indirebiliriz diye umut ediyorum. Sayın Başbakan, 'Bu işi sadece kıyılarla sınırlı tutmayın, Anadolu içlerine yayın, o zaman da bizden gelin yasa isteyin' dedi. Bu çağrının bize önemli bir katkısı olacaktır diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir