Yıldırım'a TGC'den başarı ödülü

Yıldırım, DÜNYA Gazetesi'nde farklı tarihlerde yayınlanan GDO ile ilgili haberleriyle ödül aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 2010 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü, Haber-Ekonomi alanında DÜNYA Gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım'a verildi. Yıldırım, DÜNYA Gazetesi'nde farklı tarihlerde yayınlanan GDO ile ilgili haberleriyle ödül aldı.

TGC Yönetim Kurulu, DÜNYAGazetesi Kurucusu Nezih Demirkent adına düzenlediği özel ödülünün Güngör Uras'a verilmesini oybirliği ile kabul etti. Kurucumuz Nezih Demirkent'in isteği ile 1996 tarihinde DÜNYA Gazetesi'nde başladığı tarım sektörüyle ilgili yazılarını bugüne kadar kesintisiz sürdüren Ali Ekber Yıldırım, 2010 yılında da TGC Nezih Demirkent Özel Ödülü'nü almıştı. DÜNYA Gazetesi'ndeki yazı ve haberleriyle 15 yıldır tarımın nabzını tutan Yıldırım'ın, tarımla ilgili bir çok kuruluştan alınmış çok sayıda ödülü bulunuyor.

Son 4 yıldır tarım desteklerini Resmi Gazete'de yayınlanmadan önce DÜNYA Gazetesi'ndeki haberleriyle kamuoyuna duyuran Yıldırım, Tarım Bakanlığı‘nın devrim olarak nitelediği Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'ni de herkesten önce DÜNYA Gazetesi'nden duyurmuştu. Yine haftalarca Türkiye'nin gündeminde kalan GDO Yönetmeliği'de ilk kez Yıldırım'ın haberi ile gündeme taşınmıştı.

TGC Yönetim Kurulu, 2010 Nezih Demirkent Özel Ödülü'nün, uzun yıllardan beri ekonomi ile sosyal konulardaki öngörü, öneri ve eleştirilerini gündeme getirirken bölgeler arasındaki dengesizliğin giderilmesinin yanı sıra yerel ekonomilerin de güçlenmesi konusundaki çabalarından dolayı Güngör Uras'a verildiğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir